Με μεγάλη ευλάβεια και ζέουσα πίστη οι πιστοί Χριστιανοί  της Λάρισας εορτάζουν  τον μεγάλο και θαυματουργό Ιεράρχη, Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, τον νέο Ρώσσο Ιατρό και ομολογητή στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου,  όπου απόψε χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και κάλεσε τα συγκεντρωμένα πλήθη των πιστών, που κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό να προσκυνήσουν το ιερό και χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου με ιδιαίτερη ευλάβεια και φόβο Θεού και να προσευχηθούν στον μεγάλο Ιαματικό Άγιο για την ψυχική και σωματική υγεία και για τους ασθενείς και πονεμένους αδελφούς. Στο κήρυγμά του τόνισε την μεγάλη φιλανθρωπία του αγίου Λουκά και αναφέρθηκε σε αυτόν ακριβώς τον φιλάνθρωπο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τις ψυχικές και σωματικές ασθένειες των ανθρώπων, ενώ έκανε λόγο και για το θαύμα της ιεράς εικόνος της Παναγίας, της επονομαζομένης "Άξιον Εστί", για τους εορτάζοντες αγίους Αποστόλους Βαρθολομαίο και Βαρνάβα, καθώς και για την σύναξη απάντων των αγίων, την οποία επιτελεί η Εκκλησία του Χριστού.  

 Πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Λουκά λαμβάνουν χώρα και στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στην εθνική οδό, όπου εορτάζουν μεγαλοπρεπώς τον Άγιο και μεριμνούν για την ανέγερση νέου ενοριακού Ναού, αλλά και σε πολλές ακόμη ενορίες της τοπικής Εκκλησίας όπως και στον Ιερό Ναό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Ιεράρχη της Εκκλησίας, Άγιο Λουκά, ο οποίος δέχεται καθημερινά τις πολλές ικεσίες και παρακλήσεις των ασθενών συνανθρώπων μας.

Απόψε τελέσθηκε και εκεί ο πανηγυρικός εσπερινός του αγίου καθώς και μεγαλοπρεπής ιερά λιτάνευση μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, με την συνοδεία πολλών πιστών χριστιανών και της Διοικήσεως του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου Μουρτζανού.