Στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα η Γιορτή Ντομάτας, όπου θα παρουσιαστεί το τοπικό προϊόν  «ντομάτα Σπηλιάς», μέσα από ομιλίες και δράσεις οι οποίες έχουν σκοπό την καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ντομάτας και των  ιδιαιτεροτήτων της ορεινής καλλιέργειας.
Ο πρωτογενής τομέας και η πρωτογενής παραγωγή έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στο άμεσο μέλλον, στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Στην διοργάνωση συμμετέχει με ομιλίες η επιστημονική ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας και το τοπικό ΙΕΚ, το οποίο θα παρασκευάσει για τους επισκέπτες γεύματα και εδέσματα με βάση την ντομάτα και παράγωγα αυτής.
Τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με ένα παραδοσιακό γλέντι συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και τοπικών χορών από 2 χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που επιχειρεί να προβάλλει και να αναδείξει τα παραδοσιακά προϊόντα  της περιοχής και να μεταλαμπαδεύσει τις παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας στις νεότερες γενιές.

tornosnews.gr