Στη Λάρισα για την παρουσίαση του βιβλίου του “Ο Μακεδονικός αγώνας, 1903-1908, η ένοπλη φάση, από τις εφημερίδες της εποχής”, βρέθηκε απόψε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και πρώην υπουργός Κων/νος Γκιουλέκας.
Ο κ. Γκιουλέκας σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα δήλωσε πως “σήμερα έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής της κυβέρνησης. Έφερε με μια απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά χρονικά διαδικασία, σε ένα νομοσχέδιο για την αλιεία, νέα μέτρα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.
Η εκτίμησή μου είναι οτι δώσαμε τα πάντα και δεν πήραμε τίποτα. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε μέσα σε δύο χρόνια 2 μνημόνια, αχρείαστα, ειδικά το 4ο μνημόνιο, που έχει μόνο βάρη για τους Έλληνες δίχως να συνοδεύεται από χρηματοδότηση και δεσμεύει τη χώρα για το χρόνο μετά τη λήξη της θητείας της. Είναι πρωτοφανές και τραγικό .
Αντί να τηρήσει την υπόσχεσή του ο κ. Αλέξης Τσίπρας ότι θα φορέσει γραβάτα, τελικά φόρεσε φέσι στον ελληνικό λαό” σημείωσε ο πρώην υπουργός.
Αναφορικά με το βιβλίο του, ο κ. Γκιουλέκας διευκρίνισε πως δεν αποτελεί άλλο ένα ιστορικό βιβλίο, αλλά κλείνει μέσα ντοκουμέντα. Για πρώτη φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας μια σειρά από δημοσιεύματα της εποχής εκείνης, από 500 εφημερίδες που κατάφερε να συγκεντρώσει στην εικοσαετή έρευνα, μέσα Ελληνικές και ξένες εφημερίδες. Στις 660 σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται 2.200 δημοσιεύματα.. Υπάρχουν ρεπορτάζ που δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, όπως η συνάντησή του με την κόρη του Παύλου Μελά που έδρασε στη Μακεδονία, τη Ζέζα Μελά και ρεπορτάζ του ιδίου από Μακεδονομάχους που συνομίλησε στα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας, καθώς και ντοκουμέντα από την πλευρά της Βουλγαρίας και της Τουρκίας με προπαγανδιστικό περιεχόμενο. Τον πρόλογο του βιβλίου έγραψε ένας άλλος εγγονός Μακεδονομάχου, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κων/νος Καραμανλής. Στην εκδήλωση παρουσίασης μίλησαν ο εκδότης του ιστορικού περιοδικού “Θεσσαλικό Ημερολόγιο” Κώστας Σπανός, ο Ιατρός – Ιστορικός και ερευνητής Νικόλαος Παπαθεοδώρου και ο Αντιπτέραρχος Γρηγόριος Πρεζεράκος.
ert.gr