Οι φυσιογνωμίες δύο σημαντικών Γερμανών που λάτρεψαν την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό -ο ένας αρχαιολόγος και ο άλλος αρχιτέκτονας-, «ταξίδεψαν» στον χρόνο και συναντήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη με έναν σπουδαίο γιατρό και συλλέκτη από τη Λάρισα. Κι αν πια έχουν όλοι τους φύγει από τη ζωή, τα ανεκτίμητα έπιπλα Σλήμαν, που εκτίθενται μόνιμα στο Μουσείο Κατσίγρα, «αφηγήθηκαν» στα παιδιά την περιπετειώδη ιστορία τους.
Κατά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο ειδικά για τους λιλιπούτειους επισκέπτες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, με τις «ιστορίες από ξύλο καρυδιάς» ξεδιπλώθηκαν στη σκηνή του kamishibai (θέατρο από χαρτί) ο νεοκλασικισμός του 19ου αι. και η ζωή του Ερρίκου Σλήμαν, του Ερνστ Τσίλλερ και του Γεωργίου Ι. Κατσίγρα.
Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, την Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. επισκέφθηκαν τα παιδιά του 13ου και 17ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού συνοδευμένα από την κ. Χασαμπαλιώτου (προϊσταμένη) και την κ. Παπαϊωάννου (προϊσταμένη), και το εκπαιδευτικό προσωπικό κ.κ. Κουλουφάκου, Κεσκήνη και Ριζούλη. Την επίσκεψη των παιδιών πλαισίωσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Δεληγιάννης και η κ. Μπαξεβάνου, Διευθύντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Την εμψύχωση πραγματοποίησε η κ. Κρυσταλλία Μακατού.
Μέχρι τον Μάιο παιδιά από άλλους εννέα παιδικούς σταθμούς θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.