Ο αντιπτέραρχος ε.α. Γρηγόρης Πρεζεράκος αποστρατεύθηκε για δεύτερη φορά πριν από λίγες ημέρες, έχοντας διατελέσει μια επιτυχή θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ως διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του Προκόπη Παυλόπουλου.

Σήμερα μιλάει στο Armyvoice.gr για τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μιλάει για την 348 Μοίρα από όπου ξεκίνησε ως νεαρός πιλότος και εκφράζει την άποψη ότι ήταν λάθος το κλείσιμό της. Επιπλέον θέτει θέμα ορθής διαχείρισης των δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις και διαφάνειας στην λήψη των αποφάσεων.

Η κορυφή της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να μικρύνει υποστηρίζει, η εικόνα του υπευθύνου και του αποφασίζοντας πρέπει να είναι εμφανής και το ίδιο και η διαδικασία λήψης απόφασης, «για να ξέρουμε αν κάποιος είναι καλός για να ηγείται των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πρέπει να γνωρίζουμε ποιος παίρνει τις αποφάσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, πότε τις παίρνει και με ποιες διαδικασίες, υποστηρίζει και φυσικά ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για την περίπτωση της αποτυχίας.

Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξει μαζί με τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που θα οδηγήσει και σε αλλαγή νοοτροπίας του «πολιτισμού» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μιλάει επίσης για την Λάρισα, την πόλη στην οποία υπηρέτησε και έζησε ώστε να δηλώνει Λαρισαίος παρά την μανιάτικη καταγωγή.

Δηλώνει επίσης έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου κι αν του ζητηθεί, είτε είναι στις Ένοπλες Δυνάμεις είτε όπου αλλού.

Γρηγόρης Πρεζεράκος: Η φυσική θέση του ΥΠΕΘΑ είναι στη Λάρισα

Τέλος, αναλύοντας την γεωγραφία της πειροχής υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει γεωπονική σχολή στην Λάρισα αλλά και να μεταφερθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκεί, καθώς οι επιχειρησιακοί σχηματισμοί της χώρας βρίσκονται στην Λάρισα και από εκεί διοικούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι εφόσον του ζητηθεί, μπορεί να τεκμηριώσει την άποψή του καταθέτοντας και σχετικό σχέδιο.

Iωάννα Ηλιάδη (armyvoice.gr)