Η Ορθοδοξία μας εορτάζει την 18ην Ιανουαρίου την Σύναξη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξάνδρειας και ιδιαίτερα η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου πανηγυρίζει την μνήμη του  Αγίου Αθανασίου στον Θεσσαλικό κάμπο, με τους πολλούς και μεγαλόπρεπους Ιερούς Ναούς, που είναι αφιερωμένοι στην χάρη Του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Λάρισα. Στο κήρυγμα του κάλεσε τους πιστούς χριστιανούς να μιμηθούν τον Άγιο στην μαχητικότητά Του, στους πολλούς και ποικίλους αγώνες Του, στις πολλές και πλούσιες αρετές Του, ενώ ανέλυσε  τους  πνευματικούς και δογματικούς αγώνες του πύρινου στύλου της Ορθοδοξίας. Πρό της απολύσεως και κατόπιν προτάσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου,τίμησε για την προσφορά του στην ενορία τον κ. Δημήτριο Σαρηγιάννη, επαινώντας το ζήλο, το φιλότιμο και την θυσιαστική του προσφορά.


Την κυριώνυμη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο φερώνυμο ναό της πόλεως, παρουσία του Δημάρχου κ. Αποστόλου Καλογιάννη και αναρίθμητων πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά τη δύναμη και το σθένος του Αγίου Αθανασίου και κάλεσε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς να προτάξουν μια ασπίδα πάνω στην οποία να προσκρούσει κάθε αίρεση, ενώ με μια ψυχή, μια πνοή, ένα φρόνημα, να αγωνιστούν ώστε να καταπολεμηθούν όλες οι αιρέσεις, μιμούμενοι τον Άγιο που δεν φοβήθηκε και έγινε λύχνος φαεινός για όλες τις ψυχές.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην  ενορία του Αγίου Αθανασίου, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο της πόλεως, αφιερωμένη στη μακρόχρονη ιστορία και στα κειμήλια του ναού, στην οποία θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.