Πανδήμως η πόλη της Λάρισας υποδέχθηκε το Σεπτό και Ιερό Λείψανο του Αγίου Μοδέστου από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά, παρουσία του Στρατηγού-Διοικητού αυτής, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης "οι Πατέρες από το Αθωνικό Μοναστήρι π. Ιερώνυμος και π. Φλαβιανός προσεκόμισαν την Αγία Κάρα του Αγίου Μοδέστου, προστάτου των κτηνιάτρων, κατόπιν παρακλήσεως του Διοικητού της ΜΕΡΥΠ, Υποστράτηγου κ. Γεωργίου Κωστίδη, προκειμένου να ευλογηθεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία που εδρεύει εντός του στρατοπέδου.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού, αναφέρθηκε στη ζωή του τιμωμένου Αγίου και ευχαρίστησε τους Πατέρες που υπεβλήθησαν στον κόπο να έλθουν στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου κομίζοντας αυτόν τον πνευματικό θησαυρό και παρεκάλεσε να μεταφέρουν τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής μας Εκκλησίας στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Ελισαίο και στην αδελφότητα του".