Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία και για τέταρτη συνεχή χρονιά οι επιτυχημένες δράσεις του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» - Καλοκαίρι 2018 του Δήμου Λαρισαίων, με τη συνεργασία και την υποστήριξη των κοινωνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων και οργανισμών της πόλης μας.
Με την έναρξη της 3ης Κατασκηνωτικής περιόδου και τη συμμετοχή 430 παιδιών  ξεκίνησαν οι εξορμήσεις των μικρών μας φίλων. Τα παιδιά από το 25ο Δημοτικό Σχολείο της Φιλιππούπολης αλλά και μια ομάδα προσφυγόπουλων από το camp στο Κουτσόχερο και από το πρόγραμμα φιλοξενίας στον αστικό ιστό, συμμετείχαν με μεγάλο  ενδιαφέρον.
Γεμάτοι χαρά και ανυπομονησία, φτάνοντας στο Μουσείο και μέσα σε λίγα λεπτά δίνουν… ραντεβού με την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.
Στο Μουσείο περιηγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση, στα σπίτια και τα εργαστήρια από την κα. Γεωργία Στεργιούλα και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα και την ιστορία του. Στο Μουσείο φυλάσσονται σήμερα αντικείμενα παραδοσιακού και αστικού βίου, αγροτικής καλλιέργειας, κτηνοτροφίας, κεραμικής, κοσμικής και εκκλησιαστικής αργυροχρυσοχοΐας, χαλκοτεχνίας, υφαντικής, σταμπωτά και άλλα, καθώς και πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό. 
Στη συνέχεια τα παιδιά πέρασαν στο εργαστήριο όπου επικεντρώθηκαν στα παραδοσιακά σχέδια και κατασκεύασαν κεραμικά όπου και πήραν φεύγοντας μαζί τους ως ενθύμια.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα - «Η Πόλη που Μαθαίνει», καθώς προωθεί τις συνεργασίες και κινητοποιεί την τοπική κοινωνία να συμμετέχει σε διαδικασίες  μάθησης, συνύπαρξης, αποδοχής και αλληλεγγύης.
Για πληροφορίες στο τηλ: 2410680205 καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 από το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κα. Βάγια Νάτσιου.