Η ανεργία, η προστασία του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος καθώς και η οργάνωση της πάλης ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν και έθεσε ως προτεραιότητα το Εργατικό κέντρο Λάρισας, Οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών συλλόγων και οι ΕΒΕ της Θεσσαλίας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές η κατάσταση είναι δραματική και στη Θεσσαλία καθώς σε αδιέξοδο δεν βρίσκονται μόνο οι άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αλλά και η πλειοψηφία των εργαζομένων , μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών και συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι καταγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι στη Θεσσαλία φτάνουν στους 67.566, δηλαδή 24.954 στο ν. Λάρισας, 18.871 στο ν. Μαγνησίας, 12.811 στο ν. Τρικάλων και 10.930 στο ν. Καρδίτσας.

Όπως επισημάνθηκε ότι σε αυτούς δεν υπολογίζονται αυτοί που δουλεύουν ελάχιστους μήνες η ημέρες τον χρόνο, ούτε οι εργαζόμενοι που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και θα καταλήξουν στην ανεργία χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους και τις; Αποζημιώσεις τους.

Οι κλάδοι που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία είναι των κατασκευών που φθάνει το 80%, του μετάλλου σε Βόλο και Λάρισα, της υφαντουργίας – ιματισμού –δέρματος στη Λάρισας, του ξύλου επίπλου σε Λάρισα, Τρίκαλα, του τύπου και της χημικής βιομηχανίας σε Λάρισα και Βόλο καθώς και του εμπορίου, ιδιαίτερα στα Σ-Μ, Πολυκαταστήματα , του επισιτισμού , των μεταφορών και άλλων επαγγελμάτων που σχετίζονται με τους μεσαίους αγροκτηνοτρόφους και επαγγελματοβιοτέχνες.

ert.gr