Νομοτεχνική ρύθμιση για να οριστεί ως έδρα του υπό ίδρυση Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμος Κιλελέρ, κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά. Η πρότασή της έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου.
Στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά, μεταξύ άλλων, τις συνέργειες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας, προβλέπεται η δημιουργία Πανεπιστημιακού Εκπαιδευτικού Κέντρου με επιμέρους ινστιτούτα, ένα εκ των οποίων είναι αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρόταση της βουλευτού, η έδρα αυτού του ινστιτούτου θα είναι ο Δήμος Κιλελέρ.
Η βουλευτής εξέφρασε τη χαρά της για αυτό το γεγονός και δήλωσε:
«Η δημιουργία αυτού του ινστιτούτου θα συμπληρώσει αποτελεσματικά τη διαδικασία ενεργοποίησης του συσταθέντος Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ, θα δημιουργήσει ένα «τρίγωνο» τοπικής – περιφερειακής ανάπτυξης με αναφορές στην ιστορία (Μουσείο), την έρευνα (Ινστιτούτο) και τον αγροτισμό (Δήμος Κιλελέρ – ο μεγαλύτερος αγροτικός δήμος υπό τον Καλλικράτη).
Πιστεύω πως με τη δημιουργία του συγκεκριμένου ινστιτούτου με έδρα τον Δήμο Κιλελέρ και συγκεκριμένα το δημοτικό κατάστημα της τοπικής κοινότητας Κιλελέρ, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, επισκεψιμότητα και σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής.
Επιπλέον, με χαρά πληροφορήθηκα από τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Χρήστο Κέλλα ότι είναι σύμφωνος με αυτή μου την ενέργεια.
 Έτσι οραματίζομαι εγώ την ανάπτυξη, μόνο με πρακτικά αποτελέσματα.»