Σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΖΑ Αννα Βαγενά σχετικά με την έγκριση της μελέτης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου από το ΚΑΣ αναφέρει τα εξής:
"Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την έγκριση της μελέτης για την αποκατάσταση του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας από το ΚΑΣ.
Είναι γνωστό πως από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα βουλευτικά μας καθήκοντα, καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια για τη λειτουργία του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου.
Τιμούμε τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά εδώ και πολλά χρόνια για την αποκατάσταση του έργου, όπως τον αρχαιολόγο κ. Αθανάσιο Τζαφάλια, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια, τον υπεύθυνο του Τμήματος Αρχαιολογικών Μελετών και Έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Δημήτρη Καραγκούνη και όλους τους εργάτες.
Συμφωνούμε με τη δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Απόστολου Καλογιάννη, πως αυτή η μέρα είναι ιστορική για την πόλη και πως η αποκατάσταση του θεάτρου αποτελεί ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, όλη η πόλη.
Στόχος μας το θέατρο να παραδοθεί στους πολίτες της Λάρισας το συντομότερο δυνατό και να ακουστεί σε αυτό ο θησαυρός των αρχαίων ελληνικών κειμένων."