Απο τα πιο δύσκολα καθήκοντα για έναν κομματικό αρχηγό είναι να βρει ικανούς, έμπιστους και πρωτίστως αφοσιωμένους βουλευτές. Να εμπνέονται από την πολιτική του και κυρίως να την στηρίξουν όταν έρθει η ώρα των δύσκολων αποφάσεων. Αλλιώς ο έλεγχος της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι έωλος.

Στη Λάρισα το κοσκίνισμα των παλαιών ονομάτων και η αναζήτηση νέων, συνεχίζονται από καιρό. Η περιοχή θεωρείται πολιτικά κρίσιμη και ελάχιστοι από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες λένε ότι η οδός Πειραιώς θα ήθελε στο νέο ψηφοδέλτιο τον δικηγόρο και πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρήστο Καπετάνο.

Για την ηγεσία του κόμματος θεωρείται ο κατ΄εξοχήν δικός της άνθρωπος στην περιοχή της Λάρισας. Άλλωστε έκανε τα πάντα για να στηρίξει την επανεκλογή του στην κομματική οργάνωση του νομού. Ακόμα και αντίπαλη υποψηφιότητα, απέναντι στον ίδιο, απέτρεψε την τελευταία στιγμή. Χρειάστηκε μόνο με ένα τηλεφώνημα…

Δεν είναι γνωστό, τουλάχιστον σε εμάς, τι θα πράξει τελικά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας.

Από την πλευρά πάντως της κεντρικής διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, οι προσπάθειες για εμπλουτισμό του ψηφοδελτίου της Λάρισας με νέα αξιόμαχα πρόσωπα, θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Πρόκειται για έργο ιδιαίτερα δύσκολο, ομολογούν εκείνοι που έχουν αναλάβει το σχετικό σκάουτινγκ...

Κώστας Τόλης