Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ο 63χρονος γιατρός από τη Λαμία, ο οποίος διασώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, με περιπετειώδη τρόπο στον Όλυμπο, καθώς η κατάστασή του θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη.

Ο 63χρονος μόλις είχε κατέβει από την κορυφή του Ολύμπου και λίγα μέτρα μετά το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», σε ένα «πονηρό» σημείο, όπου δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος κίνδυνος αλλά τα ατυχήματα είναι συχνά... ο 63χρονος πάτησε μία πέτρα, η οποία υποχώρησε κάτω από το πόδι του, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει για περισσότερα από 50 μ. προς τον χαώδη γκρεμό, όμως ευτυχώς το σώμα του προσέκρουσε σε δέντρο, το οποίο ουσιαστικά του έσωσε τη ζωή.

Ευτυχώς ο 63χρονος δεν ήταν μόνος... δίπλα του βρίσκονταν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ο Σταύρος Αθανασίου και ο Βασίλης Παναγάκος, οι οποίοι αμέσως προσέτρεξαν στο δύσβατο σημείο στο οποίο κείτονταν o 63χρονος.

Παρά την σφοδρότητα της πτώσης ο 63χρονος είχε τις αισθήσεις του, ενώ έφερε τραύματα σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι.

Ευτυχώς από το σημείο πέρναγε τυχαία και ένας γιατρός και ειδικός στις πρώτες βοήθειες, ο οποίος μαζί με τους αστυνομικούς του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Βοήθεια κατέφθασε και από το καταφύγιο και με τη συμβολή ευσυνείδητων διερχόμενων ο 63χρονος μεταφέρθηκε στο άτυπο ελικοδρόμιο.

Στο σημείο κατέφτασε, έπειτα από λίγο, ο φίλος του και επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος με δικές του ενέργειες και συντονισμό φρόντισε να έρθει εγκαίρως το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συνόδευσε τον τραυματία μέχρι το νοσοκομείο.

Ο 63χρονος φέρει κακώσεις σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι και έχει σπασμένα πλευρά και ωμοπλάτη, το ευτυχές είναι ότι δεν έχουν πειραχτεί ζωτικά του όργανα.

zougla.gr