Την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Λάρισας με αφορμή την παρουσία της Αστυνομίας στην κινητοποίηση του 7ου ΕΠΑΛ στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε απάντησή της αναφέρεται αναλυτικά στα γεγονότα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Την Πέμπτη 24/5/18 μαθητές και μαθήτριες του 7ου ΕΠΑΛ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως κατάληξη της πορείας τους που ξεκίνησε από το σχολείο τους, ζητώντας συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια.
Αντί συνάντησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες αντιμετώπισαν την επέμβαση της αστυνομίας που τους απομάκρυνε από τα γραφεία.
Η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας καταγγέλλει την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης που αντί να συζητήσει με τους μαθητές επέλεξε να καλέσει την αστυνομία για να τους διώξει. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δε λύνονται με επεμβάσεις της αστυνομίας. Αυτό όφειλε να το γνωρίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Οι μαθητικοί αγώνες για μια καλύτερη Δημόσια Παιδεία δεν κάμπτονται από τέτοιες ενέργειες. Η καταστολή δεν ταιριάζει στην εκπαίδευση. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης».
Στην απάντηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αναφέρεται: «Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και για αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, σε απάντηση της καταγγελίας της ΕΛΜΕ Λάρισας για την παρουσία της αστυνομίας κατά την διαμαρτυρία των μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ, την Τετάρτη 23/5/18, στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκ/σης Θεσσαλίας σημειώνονται τα παρακάτω.
1. Την Τετάρτη 23/5/2018, εισήλθαν στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκ/σης Θεσσαλίας, περί τους 30 έως 35 ανήλικοι και ενήλικες μαθητές
2. Προτάθηκε, εκ μέρους των διοικητικών υπαλλήλων, η κατάθεση των αιτημάτων τους, τα οποία ωστόσο δεν υπήρχαν καταγεγραμμένα, προκειμένου να επιδοθούν στην Δ/ντρια, που ήταν εκτός υπηρεσίας.
3. Η κατάσταση ήταν τεταμένη και εκτρεπόμενη. Η συσσώρευση τόσων ατόμων στα γραφεία, στις σκάλες και στον διάδρομο των γραφείων ήταν επικίνδυνη, πρωτίστως για τους ίδιους τους μαθητές, αλλά και για τους υπαλλήλους.
4. Για δυο και πλέον ώρες η υπηρεσία δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει και επί πλέον, παρακωλυόταν η εργασία των άλλων υπηρεσιών και γραφείων που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο.
5. Ενημερώθηκε η Δ/νση του σχολείου για την κατάσταση.
6. Η παρουσίας της αστυνομίας ήταν διακριτική, εκτόνωσε την ένταση και προφύλαξε μαθητές και πολίτες από τα χειροτέρα.
7. Την Πέμπτη 24/5/2018 οι ίδιοι μαθητές επανήλθαν στην υπηρεσία όπου και κατέθεσαν, γραπτώς, τα αιτήματά τους, παρουσία και του Δ/ντη του σχολείου τους».