«Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν.  Λάρισας χαιρετίζει και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του  στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ  στους δρόμους,  δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως σημειώνεται «η κατάσταση της αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς. Η νέα ΚΑΠ  θα περικόψει επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυξάνει το κόστος παραγωγής, όμως οι τιμές του παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα.
Ιδιαίτερα οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ. Χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ.
Ο αγώνας των αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα η αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου.
Παράλληλα καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό για τη  δίωξη αγροτών για την συνδικαλιστική τους δράση.
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν.  Λάρισας καλεί  όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τους αγρότες και να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.»