Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας βράβευσε η Eurobankστο Βόλο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.
Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους,οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 12 Ιανουαρίου 2018.
Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.
Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. 
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Καρδίτσας,Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, η πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγνησίας,Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Απόστολος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για θέματα ανάπτυξης και καινοτομίας ΜΜΕ,Δημήτριος Κυρίτσης, ηΑντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας,Δωροθέα Κολυνδρίνη – Χαλαστάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας για θέματα περιβάλλοντος, υδροοικονομίας, χωρικού σχεδιασμού, πολιτικής γης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων,Γεώργιος Κατσογιάννης, ο αντιδήμαρχος Βόλου για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού διοίκησης και ΚΕΠ και ασκών καθήκοντα Δημάρχου,Αθανάσιος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου,Γεώργιος Μουλάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας,Αργύριος Κοπάνας, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου,Δημήτρης Νασίκαςκαι άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής νομού ΜαγνησίαςΑθανασία Χατζηπαντελή, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας,Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος,καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού
Στον χαιρετισμό τηςη Βουλευτής Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου συνεχάρη τη Eurobank για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού που στηρίζει τις οικογένειες και τα παιδιά, μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη σημασία για τη σύγχρονη οικονομία. Τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί παράδειγμα του νέου μοντέλου οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης, αφού αποδεικνύει ότι οι οικονομικοί παράγοντες στηρίζουν την μόρφωση και την παιδεία, τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της χώρας μας.
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Απόστολος Θάνοςσυνεχάρη τους νέους και τις οικογένειές τους για τη διάκριση αυτή, καθώς και την Τράπεζα που επενδύει στην Παιδεία.
Η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη – Χαλαστάρασημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι σημαντικό γιατί αναφέρεται στα παιδιά που καταφέρνουν το ακατόρθωτο και όχι μόνο επιβραβεύει την επιτυχία τους, αλλά τους δίνει δύναμη και ελπίδα να προχωρήσουν παραπέρα. Συνεχάρη επίσης τους νέους που με τους αγώνες τους αξίζουν την επιβράβευση και τους ευχήθηκε πολλές αντίστοιχες επιτυχίες.
Ακολούθως, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για θέματα ανάπτυξης και καινοτομίας ΜΜΕ Δημήτριος Κυρίτσηςανέφερε ότι η Eurobank, μέσω της πρωτοβουλίας αυτής δημιουργεί κίνητρα για την ακαδημαϊκή πορεία των νέων και την ανάπτυξη της χώρας μας. Απευθυνόμενος στους αριστούχους, συνεχάρη τους ίδιους που με κόπο, επιμονή και μελέτη πέτυχαν τους στόχους τους και τους ευχήθηκε δύναμη στις επόμενες προκλήσεις.
Στην ομιλία του, ο Αντιδήμαρχος Βόλου για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού διοίκησης και ΚΕΠ και ασκών καθήκοντα Δημάρχου Αθανάσιος Θεοδώρουσυνεχάρη την Τράπεζα που μέσω αυτού του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης στηρίζει τον κοινωνικό ιστό της πόλης, τις οικογένειες και τους νέους, καθώς και τους αριστούχους και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.
Από την πλευρά της, ηΣχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής νομού Μαγνησίας Αθανασία Χατζηπαντελή, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συνεχάρη τους αριστούχους μαθητές που με την επιμονή και την υπομονή πέτυχαν τους στόχους τους και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν δίπλα τους στον αγώνα. Τόνισε ότι η Eurobank, μέσω της κοινωνικής της ευθύνης, επιβραβεύει την αριστεία και στηρίζει την Παιδεία, παροτρύνοντας τους νέους να πετύχουν τους στόχους τους.
Τέλος, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος ανέφερε ότι οι νέοι κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή με μέθοδο και σκληρή δουλειά, διακρινόμενοι στον σημαντικό τομέα της Παιδείας. Τόνισε ότι η Τράπεζα μέσω του προγράμματος αυτού δίνει έμφαση στην Παιδεία και δείχνει έτσι την κατεύθυνση για την κατάκτηση του αύριο.
Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας και ο Βουλευτής Φθιώτιδας Αθανάσιος Μιχελής, οι οποίοι συγχαίρουν τα παιδιά για τη σημαντική αυτή διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα, στο Νομό Λάρισας στο 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισαςτο οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτριαΑργυρώ Συρακούλη, στο Νομό Καρδίτσας στο 2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας για τον Απόστολο Λούκα, στο Νομό Μαγνησίας στο Μουσικό Σχολείο Βόλουγια την ΒασιλικήΟικονόμου,στο ΝομόΤρικάλων στο Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Τρικάλων Εκπαιδευτήρια Αθηνάγια τον Κίμωνα Τσιλιώνη, στο νομό Φθιώτιδας στο Γενικό Λύκειο Αταλάντης για τη Δήμητρα Σμέρδη και στο νομό Ευρυτανίας στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου για τον Κωνσταντίνο Μπίστα.
Τέλος, στην ομιλία του, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Τομέα Καταστημάτων Eurobank Βόρειας Αττικής, Κεντρικής Ελλάδας & Θεσσαλίας, κος Γιάννης Μαρτίνηςτόνισε ότι:«Η επιτυχία του Προγράμματος ανήκει κυρίως στους μαθητές, τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που διαχρονικά στηρίζουν και αναγνωρίζουν τη δέσμευση των ανθρώπων της Eurobank στην επιβράβευση της άοκνης προσπάθειας και της αριστείας. Μια δέσμευση που παραμένει ισχυρή και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει η Eurobank στην Παιδεία και στην ανάδειξη αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή. Η προσπάθεια όλων των παιδιών που έχουμε βραβεύσει σε αυτά τα 15 χρόνια είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».
Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας,καθώς και του νομού Κυκλάδων, έλαβαν οι εξής:
1.    Δήμητρα-Μαρία Αγγελακοπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Φαρσάλων
2.    Ευθύμιος Ακριβούλης από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας
3.    Νικόλαος Αλτάνης από το ΕΠΑΛ Αλμυρού
4.    Δημήτριος Αναστασίου από το Γενικό Λύκειο Καμένων Βούρλων
5.    Γεώργιος Βαϊόπουλος από το 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
6.    Νικήτας Βασιλείου από το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
7.    Χρήστος Βήττας από το 2o ΕΠΑΛ Καρδίτσας
8.    Ιφιγένεια Γάννα από το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου
9.    Λεμονιά Γιαλίδη από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου
10.    Αναστάσιος Γιαλούρης από το Γενικό Λύκειο Κάτω Τιθορέας
11.    Ευαγγελία Γιαννούση από το 8ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
12.    Γεώργιος Γκαναβίας από το 2ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
13.    Αικατερίνη Γουλιώτη από το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου
14.    Σταύρος Γούσιος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Νέου Μοναστηρίου
15.    Σταυρούλα- Φαίδρα Δημητρίου από το Γενικό Λύκειο Μουζακίου
16.    Βιργινία – Βάϊα Δήμου από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου
17.    Νικόλαος Ζαρκαδής από το 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας
18.    Γεώργιος Ζιώγας από το 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
19.    Χρυσούλα Θανασάκη από το 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
20.    Δημήτριος Θεοδώρου από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού
21.    Ελένη Κλεοπάτρα Θεοδώρου από το 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
22.    Αθηνά Κακαργιά από το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
23.    Δημήτριος Καπούλας από το Γενικό Λύκειο Πελασγίας
24.    Γεωργία Καρακώστα από το Γενικό Λύκειο Σπερχειάδας
25.    Ειρήνη Κατσαρού από το 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
26.    Παντελεήμων-Ιωάννης Κατσούδας από το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
27.    Βασίλειος Κεφαλάς από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
28.    Γεώργιος-Ανδρέας Κιούσης από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου
29.    Συνοδή Κοντομήτρου από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου
30.    Αλέξανδρος Κουνιατσιώτης από το 14ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
31.    Βασίλειος Κουσιαρής από το 3o ΕΠΑΛ Βόλου
32.    Βασίλειος Κυριακάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας
33.    Μαρία –Ειρήνη Κυριακιδέλη από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου
34.    Παναγιώτα Κωσταρέλου από το Γενικό Λύκειο Βαλτινού
35.    Φίλιππος- Ιωάννης Λάμπης από το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου
36.    Στέφανος Λάμπρος από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
37.    Χρίστος Λημνιώτης από το 1o ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας
38.    Ευδοξία Λίτσιου από το Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας
39.    Χριστίνα-Άννα Λουκά από το Γενικό Λύκειο Λιβανατών
40.    Απόστολος Λούκας από το 2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
41.    Φανή Λύχου από το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας
42.    Αναστασία-Θάλεια Μάρκου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αλοννήσου
43.    Ιωάννης Μένος από το Γενικό Λύκειο Γιάννουλης
44.    Ευαγγελία Μέρμηγκα από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
45.    Παύλος Μήτσιου από το Γενικό Λύκειο Στυλίδας
46.    Παναγιώτης Μουτσώκος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Μοσχοχωρίου
47.    Ελισάβετ Μπαζιώνη από το 1ο Γενικό Λύκειο Φαρσάλων
48.    Δήμητρα Μπαλαντίνα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ιτέας
49.    Ιωάννης Μπαράκος από το ΕΠΑΛ Τυρνάβου
50.    Άννα Μπατζακάκη από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Κέντρο Ελληνικής Παιδείας - Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου
51.    Δήμητρα Μπάτσου από το 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας
52.    Κωνσταντίνος Μπίστας από το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου
53.    Χαράλαμπος Μπιστούρας από το Γενικό Λύκειο Μαλεσίνας
54.    Αναστασία Μπλούχου από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου
55.    Θωμάς Μπουφίκος από το Γενικό Λύκειο Φαλάνης
56.    Ρενάλντο Μπραχουσάϊ από το 7o ΕΠΑΛ Λάρισας
57.    Ραφαέλα-Σταυρούλα Μυλωνά από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κρανέας
58.    Παρασκευάς – Πάρης Νασίκας από το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου
59.    Μαρία Νούσια από το 1o ΕΠΑΛ Καλαμπάκας
60.    Χρήστος Νταβαρούκας από το Γενικό Λύκειο Αμπελώνα
61.    Βασιλική Οικονόμου από το Μουσικό Σχολείο Βόλου
62.    Θεόδωρος Πάκας από το 12ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
63.    Βασιλική Πανέτσου από το ΕΠΑΛ Αταλάντης
64.    Γεώργιος Παπαγιαννακόπουλος από το 5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
65.    Αθανάσιος Παπαευαγγέλου από το Γενικό Λύκειο Σοφάδων
66.    Γεώργιος Παπανικολάου από το 2o ΕΠΑΛ Λάρισας
67.    Αντιγόνη-Βασιλική Παπάρα από το Γενικό Λύκειο Μακρακώμης
68.    Χριστόδουλος Παππάς από το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας
69.    Αικατερίνη Πέτρου από το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου
70.    Σωκράτης Πούτας από το 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας
71.    Κωνσταντίνος Ρίζος από το 8ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
72.    Παναγιώτα Ριζούλη από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Νίκου Μπακογιάννη
73.    Ελένη Ρουσογιάννη από το 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου
74.    Δημήτριος Σαμαράς από το Γενικό Λύκειο Αγριάς
75.    Στέφανος Σαπουνάς από το 1ο ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας
76.    Γεωργία Σβάνα από το Γενικό Λύκειο Πύλης
77.    Γρηγόριος Σμάνης από το 6ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
78.    Δήμητρα Σμέρδη από το Γενικό Λύκειο Αταλάντης
79.    Δημήτριος Σταθάκος από το 1o ΕΠΑΛ Λάρισας
80.    ΜαρίαΣταυροπούλου από το Γενικό Λύκειο Δομοκού
81.    ΑργυρώΣυρακούλη από το 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
82.    ΒασιλικήΤάση από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
83.    ΣταματίαΤζιμούρτου από το 1ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
84.    ΑναστάσιοςΤριανταφύλλου από το ΕΠΑΛ Φαρσάλων
85.    ΜαρίαΤσαμπλάκου από το 6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
86.    Ευαγγελία ΙωάνναΤσαντζάλη από το 9ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
87.    ΚίμωνΤσιλιώνης  από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Τρικάλων Εκπαιδευτήρια Αθηνά
88.    ΠαναγιώταΦάλλον από το 3ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
89.    ΒασίλειοςΦατόλας από το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
90.    ΑθανασίαΦλόκα από το 5ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
91.    ΧρήστοςΧανής από το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
92.    ΑπόστολοςΧάρμπας από το 1o ΕΠΑΛ Καρδίτσας
93.    ΑλέξανδροςΧριστάνας από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
94.    ΑναστάσιοςΨιμόπουλος από το 2o ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας
Και η
95.    Μαρία Καλακώνα από το Γενικό Λύκειο Νάουσας Πάρου