H περιφερειακή σύμβουλος Ευαγγελία Λιακούλη σε δήλωσή της για την εκδημία του Μητροπολίτη Ιγνάτιου αναφέρει τα εξής:
«Πονάει η ψυχή μας γιατί λείπει κομμάτι της, από την ημέρα που ο Ποιμενάρχης μας, κοιμήθηκε. Αν και ήταν μακριά για μέρες, σε δύσκολες γι’αυτόν στιγμές, δεν μας εγκατέλειψε ποτέ.

Ηταν συνέχεια δίπλα μας, με ζωντανή και έντονη  την εικόνα του γλυκού  του χαμόγελου, του συμπονετικού βλέμματος και της ελπιδοφόρας ευχής του,  που έδινε κουράγιο ακόμη και σε δύσκολη συνέχεια. Αντιλαμβανόταν τα ανθρώπινα χωρίς πολλά λόγια και εξηγήσεις, γιατί ο ίδιος συναισθανόταν τους ανθρώπους και τις αδυναμίες τους και με ανώτερη αγάπη και άπειρη κατανόηση έδινε ευκαιρίες, προτρέποντας μέσα από τον καθημερινό αγώνα της ζωής, να γίνουμε καλύτεροι και χρήσιμοι.

Η Λάρισα θρηνεί για την απώλεια του Ποιμενάρχη της που γνώριζε την κάθε γωνιά της, τίμησε τον κλήρο και το λαό, δημιούργησε άοκνα ένα τεράστιο έργο και στάθηκε μεγαλόψυχα, ακόμη και στην ανθρώπινη μικροψυχία και υπερβολή. Εμείς όλοι κρατάμε μέσα στην ψυχή μας, σαν μοναδικό φυλαχτό, πολύτιμο και αναντικατάστατο,  την ηρεμία του, την πραότητά του, την ανυπόκριτη ευγένεια και την αγάπη του, που με όλους τους τρόπους εξέφραζε. Η εικόνα του στη σκέψη μας  και στη μνήμη μας, μόνο ευλογία μπορεί να μας φέρει. Καλό Παράδεισο, αγαπημένε μας Σεβασμιότατε»