Με μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμό οι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές κάθονται μπροστά από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους μυούνται στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών.
Στο κέντρο δια βιου εκπαίδευσης του δήμου Λαρισαίων η τρίτη ηλικία και τα καπη της πόλης μαθαίνουν δωρεάν τί είναι το διαδίκτυο, πώς να το χρησιμοποιούν, τι είναι το facebook, πώς να κάνουν αγορές online, να χρησιμοποιούν το skype και να βρίσκουν και να εκτυπώνουν διάφορες αιτήσεις.
Η κα Τόνια και η κα Βάγια θέλουν να μάθουν τα πάντα για τις ενημερωτικές ιστοσελίδες και τις δυνατότητες επικοινωνίας με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που ζουν μακρυά τους.
Η κα Μαρία θέλει να μιλάει «ζωντανά» με την κόρη της στη Ζάκυνθο.
Ο κ.Κώστας, ο κ.Αποστόλης και ο κ.Γιώργος θέλουν να γίνουν αυθεντίες για χάρη των εγγονιών τους.
Όλοι τους, από τους νεότερους 55 ετών μέχρι τους γηραιότερους 85 ετών, παρακολουθούν και μαθαίνουν όλα τα μυστικά του διαδικτύου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους Πέτρο Παπανικολάου: «Έχουν μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμό. Τα εγγόνια τους για τους περισσότερους είναι ο λόγος που βρίσκονται εδώ. Για να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους, να καταλαβαίνουν τί κάνουν. Επίσης, μαθαίνουμε πώς να πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο και να βρίσκουμε χρηστικά πράγματα, αιτήσεις, συντάξεις, ταμεία κλπ. Θα μάθουμε το email, το facebook τα πάντα!» λέει στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ.Παπανικολάου.
Ήδη έχουν δημιουργηθεί 3 τμήματα των 20 ατόμων και αναμένονται και άλλα, αφού οι πρώτες αιτήσεις, μόνο, ξεπερνούν τις 200!
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επισκέπτομενος το χώρο των μαθημάτων και συνομιλώντας με τους συμμετέχοντες, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα δωεράν εκμάθησης Η/Υ για τους μεγαλύτερης ηλικίας λαρισαίους θα συνεχιστεί και το Φθινόπωρο λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος.

Ο στόχος των μαθημάτων για την απόκτηση βασικών γνώσεων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την χρήση του διαδικτύου των ανθρώπων της 3ης ηλικίας είναι η αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και θέλει να συμβάλλει έτσι στην πνευματική ευεξία και στην ψυχική υγεία των ηλικιωμένων καθώς και στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα. Το πρόγραμμα υλοποιεί η αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής, ξεκίνησε στις 22 Μαΐου για τα μέλη του Γ’ΚΑΠΗ (Πολιτιστικό Κέντρο Αγ.Κων/νου)και Ε’ ΚΑΠΗ(Αγ.Γεώργιος) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης. Στη συνέχεια θα επακολουθήσουν και τα υπόλοιπα ΚΑΠΗ σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν.
Θα έχει διάρκεια 30 ώρες και η συμμετοχή για τα μέλη των ΚΑΠΗ είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους ΚΑΠΗ που είναι:
Α’ Κ.Α.Π.Η., Τσαρούχα 9 (Ν.Σμύρνη), 2410233918
Β’ Κ.Α.Π.Η.,Τέρμα Λαγού, 2410620014 & 2410670251
Γ’ Κ.Α.Π.Η., Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου, 2410233430.
Δ’ Κ.Α.Π.Η., Αχιλλέως 26 & Αχιλλέως 3 , 2410610468, 2410616390.
Ε’ Κ.Α.Π.Η., Κάρλας & Λαζαρίδη, 2410239499
ert.gr