Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στο «Εν Λαρίση», η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου η  εκδήλωση συνέπεσε με την συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ομιλία του, ο συντονιστής της Ν.Ε., Πέτρος Παπαγεωργίου, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η κυβέρνηση με κορμό το Σύριζα έκλεισε τρία  χρόνια από την ανάληψη της ευθύνης για την διακυβέρνηση της χώρας. Όλη αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο της δύσκολης συμφωνίας, που ήταν προϊόν ενός εκβιασμού, αξιοποιήσαμε όλα τα περιθώρια για τη λήψη μέτρων προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Το γεγονός ότι η έξοδος από τα Μνημόνια έχει μια αριστερή υπογραφή είναι καθοριστικό. Εάν η κοινωνία δεν είχε εμπιστευτεί το ΣΥΡΙΖΑ το 2015, θα συνεχιζόταν μέχρι και σήμερα η λογική του 1ου και του 2ου Μνημονίου και αυτή η λογική θα κυριαρχούσε και για την επόμενη ημέρα, όπως άλλωστε ακόμη επιδιώκουν οι Ν.Δ. ,ο ΣΕΒ και άλλες δυνάμεις.
Με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ όμως μπορούμε  σήμερα να σχεδιάζουμε το μέλλον από μια πιο ευνοϊκή θέση για τη χώρα και την κοινωνία , έχοντας ακυρώσει το σχέδιο του εγκλωβισμού και της αριστερής παρένθεσης.
Παρά τη δύσκολη συγκυρία την οποία ανέλαβε η κυβέρνηση, παρά τους δυσμενείς συσχετισμούς και την έλλειψη διεθνών συμμαχιών, παρά τον ανελέητο πόλεμο από το τρίγωνο της διαπλοκής και παρά τον αναγκαστικό συμβιβασμό, τους πιο ασφυκτικούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, μπορέσαμε να σταματήσουμε και να αντιστρέψουμε την κατάρρευση σε κρίσιμους τομείς του κοινωνικού κράτους.
Επιγραμματικά αναφέρονται σημαντικοί στόχοι όπου επιτύχαμε :
Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης
Η καθολική πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα υγείας
Η μείωση της ανεργίας
Επαναφέραμε τις συλλογικές συμβάσεις  εργασίας, αποτρέψαμε την ανταπεργία  και την απελευθέρωση των απολύσεων
 Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση είναι αυτοί που κατέστησαν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πραγματικό όπλο υπεράσπισης των εργαζομένων.
Υλοποιούνται τώρα υπό συνθήκες μεγάλης στενότητας δομικές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στη δικαιοσύνη, στο πολιτικό σύστημα, στο πεδίο των δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Έχουν γίνει τομές στην υγεία, στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στην ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, τα εργασιακά, τα κοινωνικά δικαιώματα

Χωρίς να σημαίνει σύντροφοι και συντρόφισσες  πως και στις τρεις αξιολογήσεις δεν είχαμε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
Στην 3η αξιολόγηση οι θετικές ρυθμίσεις είναι αρκετά περισσότερες από τις όποιες αλλαγές γίνονται προς άλλη κατεύθυνση από αυτήν που εμείς προσπαθήσαμε και επιδιώκαμε.
Η ολοκλήρωση της σύνταξης του κτηματολογίου που σκοπίμως δεν υλοποιείτο επί 40 χρόνια  να συντηρείται ένα πελατειακό καθεστώς.
Αυξάνεται από 650 εκ ευρώ σε 910 εκ ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων
Το μεγαλύτερο ποσοστό των οικογενειών θα έχει πολύ σημαντική αύξηση στο οικογενειακό τους επίδομα. Είναι ανάγκη σύντομα να διορθωθεί η όποια μείωση υπάρχει σε μικρή αριθμητικά κατηγορία τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών.
Δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο υπέρ των εργαζομένων, έναντι όλων των άλλων απαιτήσεων σε περίπτωση πτώχευσης εταιρίας.
Η ρύθμιση για την απαρτία στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία δεν υποτιμά το δικαίωμα στην απεργία. Ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης όπου αποκρούστηκαν πολύ πιο ακραίες απαιτήσεις.
Δεν αποτελεί κατάρτιση του δικαιώματος της απεργίας. Το δικαίωμα της απεργίας συνεχίζει να αποτελεί ιερή κατάκτηση της εργατικής τάξης και ο ΣΥΡΙΖΑ  θα το υπερασπιστεί απέναντι σε όλους  όσοι  το επιβουλεύονται όπως το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ και η ΝΔ. Απέναντι σε  αυτούς που όταν ήταν στην κυβέρνηση δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν την επιστράτευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  από την περίοδο της θέσης  του στην αντιπολίτευση έδωσε αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών κατοικιών από το θεσμικό πλαίσιο κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Τους ίδιους αγώνες συνεχίζουμε να δίνουμε και από τις κυβερνητικές θέσεις.
Με συγκεκριμένες διατάξεις στη Βουλή αλλά και με «άτυπες» συμφωνίες - οδηγίες  κατοχυρώνουν και σήμερα την λαϊκή κατοικία από χρέη.
 Είχαμε :
Την τροποποίηση – ενίσχυση του νόμου Κατσέλη
Τη θεσμοθέτηση του εξωδικαστικού μηχανισμού
Την αποφυγή πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών μέχρι ένα εισοδηματικό όριο και μέχρι ένα όριο αξίας της πρώτης κατοικίας.
Χρειάζεται :
Απόκρουση της παραπληροφόρησης και της καταστροφολογίας μερίδας ΜΜΕ και άλλων.
Ανάδειξη της πραγματικότητας σχετικά με τους πλειστηριασμούς, είτε αφορά την ουσία, είτε αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, είτε αφορά τις όποιες μικρές αλλαγές έγιναν
Συγκρότηση εποπτικού φορέα παρακολούθησης των πλειστηριασμών, ώστε να υπάρχει σαφής καταγραφή ακινήτων που ρευστοποιούνται.
 Ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης, στήριξης και ενθάρρυνσης των πληττόμενων ανθρώπων μέσα από δομές αλληλεγγύης και μαζικούς χώρους 
Αξιοποίηση κάθε δυνατότητας της περιόδου για επέκταση του θεσμικού πλαισίου προστασίας της λαϊκής οικογένειας, με στόχο  να προστατεύσουμε όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν  και όχι κακοπληρωτές δανείων».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά μέλη και φίλοι του κόμματος, οι Δήμαρχοι Λαρισαίων και Τυρνάβου, Απόστολος Καλογιάννης και Παναγιώτης Σαρχώσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος και άλλοι.