Τελικά «λύθηκε το κουβάρι» αρμοδιοτήτων, μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος, σε σχέση με παλαιότερη επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, για τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις οι οποίες καθηλώνουν την καστανοπαραγωγή της ευρύτερης περιοχής του Κισσάβου σε στασιμότητα.

Ο Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, θα μεταβεί λοιπόν στη Βουλή, μετά από χρονοτριβή ενός και πλέον μήνα, προκειμένου να εξηγήσει δια ζώσης στη Λαρισαία πολιτικό γιατί η Πολιτεία δρα ως εχθρός, κι όχι ως σύμμαχος του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.

Λίγο αργότερα, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα απαντήσει σε άλλη επίκαιρη ερώτηση της Ευαγγελίας Λιακούλη,  σχετικά με ένα ακόμη φλέγον ζήτημα του ν. Λάρισας, που έχει να κάνει με ένα από τα πολλά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (Γ.Ν.Λ.) – προβλήματα που κατ’ επανάληψη έχει αναδείξει η βουλευτής μέσω παρεμβάσεών της στη Βουλή - και αφορά την ζοφερή εικόνα της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής.

Η εν λόγω κλινική του Γ.Ν.Λ. πέρα από τα τεράστια κενά σε ιατρικό προσωπικό, δυστυχώς, παρουσιάζει εικόνα συνολικής υποβάθμισης (ελλιπής  ιατρικός εξοπλισμός, ασυντήρητοι θάλαμοι και εγκαταστάσεις, κατεστραμμένα και φθαρμένα έπιπλα κ.α.), συνθέτοντας ένα σχεδόν τριτοκοσμικό σκηνικό, που βρίσκεται πολύ μακριά από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.