“Η προσπάθεια που έγινε σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πάει χαμένη, τα χρήματα που επενδύθηκαν πιάσανε τόπο και παρά το γεγονός ότι η Λάρισα αποκλείστηκε από την κούρσα της διεκδίκησης, η δημοτική αρχή θα συνεχίσει με κάθε τρόπο τον αγώνα της…”, ήταν τα λόγια του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη για την προσπάθεια της Λάρισας να στεφθεί πολιτιστική πρωτεύουσα. Ο δήμαρχος, στην χθεσινή εκδήλωση του απολογισμού, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο χρονικό της απόφασης για συμμετοχή της πόλης στον διαγωνισμό  και επικεντρώθηκε στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αξιοποιηθεί ο αγώνας που δόθηκε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας: «Η Λάρισα με την ενέργεια και τη δυναμική που καλλιέργησε, τη γνώση και την εμπειρία που συσσώρευσε και με τους ανθρώπινους, υλικούς και οικονομικούς πόρους που εξασφάλισε μέσα από την υποψηφιότητα θα γίνει σίγουρα, άμεσα, μία πρωτεύουσα πολιτισμού…».

Μίλησαν ακόμα Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της υποψηφιότητας κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είχαν σχεδιαστεί, καθώς και η υπεύθυνη Δημιουργικού, Επικοινωνίας & Ψηφιακού Περιεχομένου της πρότασης κ. Όλγα Σταυροπούλου.