Στη σκιά της απουσίας του μητροπολίτη Ιγνατίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί οι λατρευτικές εκδηλώσεις, παρουσία πλήθους κόσμου, για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου.
Αρχικά τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά των λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου μέχρι την κεντρική πλατεία όπου τελέστηκε λιτανεία.
Των εκδηλώσεων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ελασσόνας Βασίλειος πλαισιωμένος από τους Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και Φιλίππων κ. Στέφανο. Στην ομιλία του ο κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και του ευχήθηκε  να επιστρέψει σύντομα στα αρχιερατικά του καθήκοντα.
Μετά το τέλος της γιορτής η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας και ο Εμπορικός Σύλλογος παρέθεσαν δεξίωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου προς τιμή των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των φορέων και του λαού της πόλης.

(*) Φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης