Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε εγκαινιάζει την Τρίτη 5 Ιουνίου ώρα 9.00 την έκθεση «"Παίγνια και άλλα..."» της Μαρίας Παναγιώτου.
Ο Ιστορικός της Τέχνης Γιάννης Μπόλης στο κείμενο του καταλόγου της έκθεσης σημειώνει:
«Τα θέματα της Μαρίας Παναγιώτου φορτίζονται από την εμφαντική σημασία που τους προσδίδει και τον άκρως ρεαλιστικό, σχεδόν φωτογραφικό, τρόπο με τον οποίο τα επεξεργάζεται, αξιοποιώντας τις καθαρά ζωγραφικές αξίες: την ακρίβεια του σχεδίου, τις ποιότητες και τη λάμψη των χρωματικών τόνων, το πλάσιμο των όγκων, το φως και τη σκιά, τις υφές, την οργάνωση και τη μελέτη της σύνθεσης. Η διαδικασία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού όλα τα απεικονιζόμενα αντικείμενα, κατασκευάζονται πραγματικά, για να ακολουθήσει, εν συνεχεία, η σκηνοθεσία και η ζωγραφική τους απόδοση....... «Τελετουργικά», μαγικά αντικείμενα προστασίας και αποτροπής που ανακαλούν παραδοσιακά φυλαχτά. Και άλλα, απροσδιόριστα και εύκαμπτα, με περίτεχνους κόμπους και δεσίματα. Αντικείμενα που έρχονται να ανιχνεύσουν αχαρτογράφητες και μυστικές πτυχές του γυναικείου ψυχισμού, να δοκιμάσουν και να ξορκίσουν τους φόβους και τις ανασφάλειες, να μορφοποιήσουν τις στιγμές του λαβώματος και της απώλειας, της ερωτικής έλξης και της βίας, της αισιοδοξίας και της υπέρβασης ».
Η Mαρία Παναγιώτου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Σπούδασε στο τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Φοίτησε στο εργαστήριο του Γιώργου Τσακίρη και Βασίλη Βασιλακάκη με κατεύθυνση στη ζωγραφική και χαρακτική ως μάθημα επιλογής, στο εργαστήριο του Ξενή Σαχίνη.
Αυτή είναι η δεύτερη ατομική της έκθεση ενώ συμμετείχε σε πάνω από 30 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διάρκεια έκθεσης : 5 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2018
Ώρες λειτουργίας : καθημερινά 9.00- 14.00 και 19.00- 22.30
Κυριακή 19.00-22.30