Ακόμα μία μεγάλη νύχτα για την ΑΕΛ… Μία νύχτα που όλα ήταν όπως έπρεπε, το γήπεδο γεμάτο, ο αντίπαλος μεγάλος, η ατμόσφαιρα «καυτή» και η νίκη μεγάλη. Αντάξια της προσμονής του κόσμου, που ζούσε για αυτό το παιχνίδι, που ζούσε για την επιστροφή. Μία νύχτα που πιστοποίησε πως το «Αλογάκι» ήρθε και πάλι για να μείνει, πως κάτι καλό χτίζεται και μέσα από τις… βυσσινί στάχτες, για μία ακόμα φορά έρχεται η αναγέννηση. 

Ο παλμός, ο οποίος δεν υπήρχε μόνο στο γήπεδο, αλλά και σε όλη την πόλη, είναι κάτι που μόνο αν ζήσεις θα καταλάβεις. Η προσμονή, όλη την ημέρα, για την ώρα της σέντρας, στα σοκάκια της πόλης, στις πλατείες, στις καφετέριες και τα φαγάδικα... Σωστή τελετουργία. 

Στην συνέχεια, ο κόσμος που οδεύει προς το γήπεδο, οικογένειες, νεαρά παιδιά, αλλά και ηλικιωμένοι, όλοι ντυμένοι στα «βυσσινί», όλοι για ν δουν το… όνειρο. Και στο γήπεδο, στο στολίδι της Λάρισας, ο παλμός αυτός, ακόμα πιο έντονος, με το πέταλο ξανά γεμάτο, με τις κόντρες στην άκρη και την κερκίδα να τραγουδά και να παίρνει φωτιά. Αρχίζουμε... Η σέντρα έγινε, το γήπεδο πήρε φωτιά και η μαγεία συνεχίζεται.

Οι συνθήκες δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Ακόμα και... παραγγελία να το έκαναν οι άνθρωποι του συλλόγου, τόσο ιδανικά, δε θα ερχόταν. Μία τόσο καλή εμφάνιση, κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας, που με την «συμβολή» της ΑΕΛ, έμοιαζαν αδύναμοι και ανήμποροι να επιβληθούν, να πάρουν τα ηνία του ματς και να το καθαρίσουν. 

Και το γκολ, αυτό το γκολ… Στο 90’, στις καθυστερήσεις, εκεί που οι παλμοί έχουν χτυπήσει «κόκκινο», εκεί που όλα κρέμονται σε μία κλωστή, εκεί που η καρδιά του γηπέδου χτυπούσε πιο δυνατά. Εκεί, που γίνεται ακόμα πιο γλυκό, πιο μαγικό, πιο… βυσσινί. Όπως πρέπει για να φύγει ο κόσμος «μεθυσμένος» από το γήπεδο, με τις... πληγές, μερικώς επουλωμένες και με ένα αίσθημα αισιοδοξίας, αλλά και πίστης. 

Ναι, η ΑΕΛ επέστρεψε. Η ΑΕΛ είναι εδώ...

Υγ. Τα προβλήματα της ΑΕΛ δε λύθηκαν χτες, όπως δεν λύθηκαν και το Σάββατο, στην συνάντηση διοίκησης και ερασιτέχνη. Αυτά είναι βήματα, πρώτα βήματα που δείχνουν την σωστή κατεύθυνση. Αλλά για να φτάσει η ομάδα τον στόχο της, θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, πολλές υποχωρήσεις και πάνω από όλα, αγάπη για την ομάδα, η οποία πρέπει να είναι πάνω από όλα. Θετικό, ίσως πιο πολύ από όλα τα άλλα, σε βάθος χρόνου, αυτό που αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι όλες οι πλευρές παρουσιάζονται πρόθυμες να ρίξουν αρκετό νερό στο κρασί τους και να μονιάσουν, για το καλό της ΑΕΛ. 

Υγ.1 Η εικόνα της ΑΕΛ ήταν πολύ καλή, κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο, όμως δεν έλειψαν και τα λάθη, οι αδυναμίες, που... καλύπτονται από το αποτέλεσμα. Αυτό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λησμονηθούν, να μπουν κάτω από το χαλί, γιατί έτσι θα το... βρει μπροστά της η ΑΕΛ. Αλλά ο Αναστασιάδης, μόνο χτεσινός δεν είναι, το ξέρει, τα βλέπει και θα τα επισημάνει. 

Υγ.2 Η ΑΕΛ έχει έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα, ο οποίος με την χτεσινή του εμφάνιση έδειξε το λάθος με τους... πειραματισμούς στους δύο πρώτους αγώνες. Μπορεί να στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στο χτεσινό ματς, όπου τραυματίστηκε, όμως ο Ξενοδόχοβ απέδειξε πως το κενό του Ντεγκρά, που - καλώς η κακώς - αποτελεί παρελθόν, δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους «βυσσινί». 

Αχιλλέας Τσιμογιάννης (Gazzeta.gr)