Ο τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ Λάρισας ΝΔ σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού αναφέρει τα εξής:
"Ο σχολικός εκφοβισμός ή bullying όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς, συνιστά μορφή επιθετικής συμπεριφοράς που αναπτύσσεται στο σχολικό περιβάλλον και αποκτά ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις στη σημερινή εποχή.
Είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί τη σχολική κοινότητα, τους γονείς αλλά και όλο το συγκείμενο του σχολείου και συζητείται έντονα τα τελευταία χρόνια.
Συναντάται ως ψυχική και σωματική βία. Μπορεί να είναι λεκτική (προσβολές, παρατσούκλια, διάδοση φημών, υβριστικά σχόλια, κοροϊδία, διακρίσεις, σεξουαλικά σχόλια), ή με άμεση σωματική επαφή που κάποιες φορές οδηγεί σε επιθετικές συμπεριφορές και τη χρήση βίας (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές κ.α).
Με τη χρήση του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και του τηλεφώνου (ηλεκτρονικός εκφοβισμός), ο εκφοβισμός έχει εξελιχθεί. Οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση από ομαδικές δραστηριότητες.
Οφείλουμε και έχουμε ιερή υποχρέωση, όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, κοινωνία και πολιτική ηγεσία να ενεργοποιηθούμε εγκαίρως, ώστε να θωρακίσουμε τα παιδιά μας με υψηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης και με εκείνες τις δεξιότητες που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες καταστάσεις :
1. Με την πρόληψη, αναγνωρίζοντας νωρίς τα σημάδια εκείνα που μπορεί να οδηγήσουν σε εκφοβισμό.
2. Στηρίζοντας τα παιδιά που υποβάλλονται σε εκφοβισμό.
3. Στηρίζοντας και εκπαιδεύοντας τα παιδιά που τυχόν εκφοβίζουν άλλα παιδιά.
4. Στηρίζοντας και εκπαιδεύοντας γονείς και εκπαιδευτικούς.
Η πρόληψη και η αποτελεσματική παρέμβαση αποτελούν τα δυο εκείνα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.     
Zητούμενο για την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ είναι η καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού στη ρίζα του, με συγκεκριμένες δράσεις."