Τον Οκτώβριο του 2016 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας ξεκίνησε τη λειτουργία της  Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης, στο παράρτημά της, στο Πνευματικό Κέντρο «Σ. Ζιαζιά» στη Χαραυγή. Με συντονίστρια τη συγγραφέα Χρυσάνθη Τσιαμπαλή δημιουργήθηκαν δύο ομάδες παιδιών, από 7 έως 11 ετών, με το όνομα «Ιπτάμενοι Αναγνώστες». Με τη λήξη του 2016 η Λέσχη μας μετρά πέντε συναντήσεις. Διαβάσαμε εννέα βιβλία και πραγματοποιήσαμε παράλληλα εμψυχωτικές φιλαναγνωστικές δράσεις στις οποίες το βιβλίο κατείχε κεντρική θέση αφού ο στόχος είναι η συνάντηση του παιδιού με το κείμενο, με τις λέξεις, ώστε να το μυήσουμε στη διαδικασία της ανάγνωσης ή να ενισχύσουμε αυτή του τη διάθεση.
Ευχαριστούμε τους γονείς για τη συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζουν τη δράση και τη στηρίζουν με την παρουσία των παιδιών.
Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης μας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, με πολλά, παλαιότερα αλλά και ολοκαίνουρια βιβλία που αγωνιούν να τα διαβάσουμε!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, η συντονίστρια Χρυσάνθη Τσιαμπαλή και  οι «Ιπτάμενοι Αναγνώστες», εύχονται σε όλους, Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος!