Παροδική σφαιρική αμνησία έπαθε μάλλον ο υπουργός κ. Σπίρτζης,αναφέρει στην απάντησή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το θέμα των μελετών της εθνικής οδού Λάρισα - Φάρσαλα.

Οπως σημειώνει "είναι αδιανόητο ο κ. Σπίρτζης να μη γνωρίζει ότι το Υπουργείο του εκπονεί τη  μελέτη της Ε.Ο. Λάρισα- Φάρσαλα από τις 27/8/2009. Είναι αδιανόητο  κάθε χρόνο να δίνουν ένα χρόνο παράταση για την ολοκλήρωση της  μελέτης.
Όπως αναφέρει το  ίδιο το Υπουργείο το 2016, η μελέτη θα ολοκληρωνόταν το 2017, το 2017 το μετέθεσε για το 2018 και το 2018 για ένα χρόνο αργότερα, το 2019!
Και δεν εξηγείται να μη θυμάται  ο κ. Σπίρτζης τί είπε  στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη  Λάρισα, το 2017, ενώπιον του πρωθυπουργού. Δεν είναι λογικό να μη γνωρίζει ότι ο οδικός άξονας Λάρισα – Φάρσαλα ορίστηκε ως εθνικού επιπέδου έργο με  σχετική απόφαση του  Υπουργείου του.
Ας ολοκληρώσει επιτέλους το Υπουργείο τη μελέτη ώστε αυτή να πληροί τις ικανές και αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημοπράτηση του έργου και τότε η Περιφέρεια Θεσσαλίας   μπορεί να βοηθήσει το Υπουργείο, χρηματοδοτώντας και κατασκευάζοντας το έργο, παρότι είναι εθνικού επιπέδου έργο, με σχετική απόφαση του Υπουργείου του κ. Σπίρτζη.
Και βέβαια, ο  επί 5 χρόνια βουλευτής Λάρισας κ. Ν. Παπαδόπουλος, δεν γνωρίζει ότι η αρμοδιότητα εκπόνησης της μελέτης ανήκει στο Υπουργείο;
Αν δεν γνωρίζει, καλά θα έκανε να ρωτήσει σύμφωνα με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία όπως έκαναν άλλοι 3 συνάδελφοι του βουλευτές και όχι να ρωτήσει παρεμπιπτόντως σε άλλο θέμα, υποβαθμίζοντας το.
Η Απόδειξη Αλήθειας απέναντι στο Ψέμα είναι οι διαχρονικές απαντήσεις  του Υπουργείου στις συνεχείς πιέσεις της Περιφέρειας, τα υπηρεσιακά σημειώματα και οι απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτών."