Το φεστιβάλ και φέτος στήθηκε από την εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου, νεολαίας από όλους τους χώρους, άρχισε να συγκεντρώνεται ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Παναγιώτη Κοδέλλα, Γραμματέα του Τ.Σ Λάρισας της ΚΝΕ.  Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στην κεντρική σκηνή με θέμα: «Ατομική ελευθερία, μύθοι και πραγματικότητα. Το παράδειγμα της τοξικοεξάρτησης» με ομιλητή τον Παναγιώτη Κατηφέ, μέλος του τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκε με την παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, “Τσολιάς εν δε Τσόλια μπαντ” και λαϊκό δημοτικό γλέντι με τους "Latreis" και τη συμμετοχή των Καραγιάννη Βασίλη (κλαρίνο), Μαγαλιό Γιώργο (κρουστά), Παπανικολάου Φώτη (κιθάρα-φωνή), Πατούλια Δημήτρη (ακορντεόν), Σωτήρη Γιάννη (μπουζούκι) και Χατζηηλιάδη Αποστόλη (φωνή).

Ενώ σε ξεχωριστό χώρο δραστηριοτήτων στο Φεστιβάλ πραγματοποίθηκε συναυλία από του "Ξένους Τουρίστες" και party με τον dj Baghdad.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα κορυφωθούν σήμερα  δεύτερη μέρα, Κυριακή 15 Σεπτέμβρη,  με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, το μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, και θα κλείσει με  τη μεγάλη συναυλία των «Πυξ Λαξ».

Επίσης σήμερα  δεύτερη μέρα, ξεχωριστή θέση θα έχει η κεντρική έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς με τίτλο: «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Θα λειτουργούν στέκια με ξεχωριστές δραστηριότητες όπως μαθητικό, φοιτητικό, στέκι για τους νέους εργαζόμενους, στέκι γυναικών παιδότοπος και χώρος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ αλλά και βιβλιοπωλείο της "Σύγχρονης Εποχής" .