Η Θεσσαλία του 16ου αιώνα αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση «Ελπίδα και Πίστη» του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.
Η έκθεση αναφέρεται στις εξής θεματικές: Τι συνέβη το 1540 και ο πυρετός των ανακαινίσεων απλώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλα τα μοναστήρια της Θεσσαλίας; Πώς συγκεντρώθηκαν τόσα κεφάλαια στις πόλεις και την ύπαιθρο; Τι συμπεριφορά επιφύλαξαν οι Οθωμανοί απέναντι στους μοναχούς των Μετεώρων;
Πώς συνδέεται ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής με τον οικουμενικό πατριάρχη Ιερεμία και τους μητροπολίτες Λαρίσης Βησσαρίωνα και Νεόφυτο;
Τι απέμεινε από τον Τύρναβο της εποχής αυτής, που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Θεσσαλίας;
Πώς εξελίχθηκαν τα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση στη νέα περιοδική έκθεση, η οποία συγκεντρώνει αντιπροσωπευτικά έργα του 16ου αιώνα από τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα και τη μονή Δουσίκου, την Καρδίτσα, τον Τύρναβο, την Ελασσόνα και την Αγιά, ευγενική παραχώρηση των Μητροπόλεων της Θεσσαλίας.
Στο βίντεο ‘Ελπίδα και Πίστη’, που έχει αναρτηθεί στον λογαριασμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας στο youtube, αναπαρίσταται η εποχή.

Σημειώνεται, πως την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με το ίδιο θέμα, ανοιχτή στο κοινό.
Οργανωμένες ξεναγήσεις στην έκθεση έχουν προγραμματιστεί στις ακόλουθες ημερομηνίες, ώρα 12 το μεσημέρι: – Παρασκευές: 18 Ιανουαρίου, 1 και 15 Φεβρουαρίου, – Κυριακές: 10 και 17 Φεβρουαρίου.
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019. Είσοδος με το εισιτήριο του μουσείου: 2 €.

money-tourism.gr