Τα κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους στην οδό Βόλου μονοπώλησαν και πάλι μεγάλο μέρος της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης αναφερόμενος στο θέμα προανήγγειλε κανονιστική μελέτη για την ανατολική παράκαμψη της πόλης ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, έργο όμως για το οποίο τον πρώτο λόγο έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τόνισε επίσης ότι η δημοτική αρχή έκανε πρωτόγνωρο έργο με διαβάσεις πεζών, διαγραμμίσεις και φωτεινούς σηματοδότες ανά 15 μέτρα για να ανακουφίσει την συνοικία.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την απάντηση της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου η οποία αντέτεινε στον δήμαρχο: "Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για πρωτόγνωρο έργο όταν το μόνο που κάνατε είναι μια πλατεία στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου. Περιμέναμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενώ εσείς κρύβεστε πίσω από το χρόνιο του προβλήματος".

Το Πάρκο των Ευχών

Στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Θεσσαλίας αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης η οποία αποφάνθηκε τελικώς ότι οι διαδικασίες αναθέσεων της δημοτικής αρχής για το «Πάρκο των Ευχών» ήταν νόμιμες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Καλογιάννης αναφερόμενος στο μπλόκο της Αποκεντρωμένης σχετικά με την Εγνατία «καλό είναι κάποιο να μιλούν αφού τελειώσουν οι διαδικασίες γιατί αν δεν το τηρήσετε αυτό θα γίνει ότι έγινε με το πάρκο των Ευχών. Με το αρθρο 152 το πάρκο της ανομίας έγινε το πάρκο της νομιμότητας που τέσσερις παρατάξεις συνυπέγραφαν όλες τις ανακοινώσεις, και δικαίωσε το δήμο».

Και συμπλήρωσε αναφερόμενος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης «ας είστε λίγο συγκρατημένοι, υπάρχουν τρόποι για να κάνετε αντιπολίτευση άλλα μην το χοντραίνετε γιατί γυρνάει μπούμερανγκ».