Με βροχή ξύπνησε σήμερα Δευτέρα η Λάρισα. Το αναμενόμενο χιόνι έπεσε για την ώρα μόνο στις βουνοκορφές, οπότε η πόλη έχει τώρα να διαχειριστεί άλλου είδους προβλήματα όπως είναι η αποτροπή των πλημμυρών.

Πράγματι το νερό της βροχής επιταχύνει το λιώσιμο του χιονιού και των πάγων με αποτέλεσμα το νερό να κατακλύζει φρεάτια αλλά και υπόγεια.

Ήδη από χθες Κυριακή η Πυροσβεστική είχε κλήσεις από την πόλη της Λάρισας αλλά και από την Τερψιθέα.

Η ΔΕΥΑΛ πάντως μερίμνησε ξεσκεπάζοντας φρεάτια τα οποία είχαν καλυφθεί από το χιόνι των προηγούμενων ημερών, καλώντας τους κατοίκους να κάνουν το ίδιο στις γειτονιές τους.

Συγκεχυμένες είναι οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για τις επόμενες μέρες στη Λάρισα και γενικότερα στη Θεσσαλία. Κάποιοι βλέπουν χιόνι στις πόλεις, άλλοι μόνο στα βουνά ενώ σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε και βροχές.

Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία στην πόλη και στους δήμους του νομού Λάρισας -πλην του δήμου Ελασσόνας όπου όπως ανακοινώθηκε επίσημα θα παραμείνουν κλειστά. Με ...επιφύλαξη βέβαια η πρώτη μέρα καθώς κάποια έχουν στις αυλές αρκετό χιόνι. Οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 9:30 το πρωί, ενώ εκείνοι των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων μέχρι τις 10:00.

Λ.Ε.