Το χιόνι στο νομό Λάρισας, το πρωί της Πέμπτης, σταμάτησε να πέφτει και σίγουρα αυτό από μόνο του αποτελεί ανακούφιση. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν περιορισμένη αλλά ο τελικός απολογισμός σήμερα το πρωί είναι μάλλον τρομακτικός, αρκεί να δει κανείς σε τι κατάσταση είναι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της πόλης. Στην πραγματικότητα από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα. Το πεσμένο χιόνι έχει αρχίσει να παγώνει προκαλώντας μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις και εύκολους τραυματισμούς πεζών.

Καθοριστικό ρόλο για την επιστροφή στην κανονικότητα θα παίξει η άνοδος της θερμοκρασίας και η επάνοδος της ηλιοφάνειας. Μένει να δούμε.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στόχος είναι να καθαριστούν οι βασικές οδικές αρτηρίες και να πέσει εκ νέου αλάτι ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων χωρίς αλυσίδες.

Η πόλη και η δημόσια διοίκηση θα υπολειτουργήσουν και σήμερα, καθώς η πρόσβαση είναι δύσκολη. Αλλαγές υπάρχουν στα δρομολόγια των Τρένων και κατά περίπτωση σε αυτά του αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα σε προμήθειες βασικών αγαθών καθώς έχει απαγορευτεί η κίνηση των μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς.

Όσο για τα καταστήματα και με το που μένουν ανοιχτά πελάτες δεν μπαίνουν, η κίνηση είναι περιορισμένη καθώς ο κόσμος αποφεύγει τις μετακινήσεις.

Η ζημιά που προκάλεσε η κακοκαιρία στην τοπική οικονομία είναι σίγουρα μεγάλη και θα φανεί σύντομα…

K.T.