Σε μήνυμα της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» σχετικά με την επέτειο της 25ης Μαρτίου αναφέρονται τα εξής:

"Η  25η  Μαρτίου κάθε έτους είναι για τον Ορθόδοξο Ελληνισμό διπλή μεγαλοπρεπής και σημαντικότατη  εορτή.

Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α’ στίχ. 26-38).

Σήμερα ανήγγειλε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία ότι θα γεννήσει τον Σωτήρα. Η πληροφορία της ενανθρωπήσεως του Λόγου του Θεού είναι η μεγαλύτερη είδηση μέσα στην ιστορία.

Επίσης σαν σήμερα το 1821, οι πρόγονοι μας κήρυξαν την Επανάσταση έναντι των Οθωμανών, χωρίς να φοβηθούν ή να το πολυσκεφτούν, αλλά « για την Πίστην του Χριστού την Αγίαν και της  Πατρίδος την Ελευθερίαν » κατάφεραν να κερδίσουν τελικά την ελευθερία, την οποία παρότι  ορισμένοι ξεχνούν, τους την χρωστάμε έως σήμερα.

Φέτος όμως για πρώτη φορά η Μεγάλη αυτή διπλή γιορτή δεν θα εορταστεί όπως της αρμόζει, αφού ούτε παρελάσεις θα γίνουν ούτε οι Θείες Πανηγυρικές λειτουργίες στους ναούς.

Ελπίζοντας αυτή να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που συμβαίνει, τονίζουμε πως  η εθνική ανεξαρτησία νοείται σήμερα μόνο μέσα από την ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας και της κοινωνικής συνοχής. Συνεπώς, στην πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε ως Έλληνες, χρέος όλων μας είναι  να προσφέρουμε στον συμπολίτη μας.

Η "Λαρισαίων Κοινόν" κάνει έκκληση προς όλους όσοι έχουν εξειδίκευση σε επαγγέλματα υγείας αλλά και διαχείρισης ανθρωπιστικών κρίσεων να δηλώσουν εθελοντικά την διάθεσή τους για προσφορά σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες  και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πάντα μέσα από τις δομές της αυτοδιοίκησης.

Στην μάχη αυτή δεν χωρούν  ούτε αποκλεισμοί ούτε μικροπολιτικές προσεγγίσεις, επειδή δεν περισσεύει κανείς. Με τη βοήθεια της Παναγίας και τη χάρη του Θεού, ας ευχηθούμε να  ακουστεί σύντομα η καλή είδηση της λήξης της πανδημίας και της εύρεσης από την επιστημονική κοινότητα της θεραπείας στην μάστιγα που αντιμετωπίζει αδύναμη και φοβισμένη η ανθρωπότητα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ"