Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Sarantaporo.gr και το ερευνητικό έργο “Ετεροπολιτικές: Ανασχηματίζοντας το Κοινό και το Πολιτικό” ERC COG 2017 - 2020", διοργανώνει ημερίδα που αφορά την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο), με τίτλο "Σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές από πολίτες για πολίτες", το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος του ΕΑΠ στη Λάρισα (Ηρώων Πολυτεχνείου 211, 3ος όροφος).

Στην ημερίδα θα αναπτυχθεί η επιτυχημένη στρατηγική του ασύρματου κοινοτικού δικτύου Sarantaporo.gr, στη δημιουργία ενός τοπικού κοινού ασύρματου τηλεπικοινωνιακού δικτύου πολιτών που διασυνδέει σε μία κοινή υποδομή 10 απομακρυσμένα χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας και προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Οι εισηγητές και τα θέματα των εισηγήσεων έχουν ως εξής:
- "Το παράδειγμα του ασύρματου κοινοτικού δικτύου Sarantaporo.gr". Εισηγητές: Αχιλλέας Βαΐτσης & Γιώργος Κλεισιάρης, ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr
- "Η Δύναμη των Κοινών. Η περίπτωση του Sarantaporo.gr με το Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας". Εισηγητής: Βασίλης Βλάχος (Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
- "Συνδέοντας τον κόμβο: Κοινότητα, Πολιτική, Δώρο". Εισηγήτρια: Αιμιλία Βουλβούλη (μέλος ΣΕΠ ΕΑΠ Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας)
- "Άλλη τέχνο-πολιτική για την κοινωνία". Εισηγητής: Αλέξανδρος Κιουπκιολής (Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ)