Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων από το πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1 του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γόννων την Πέμπτη 08/12/2016. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής του σχολείου. Εκπαιδευτικοί και γονείς «ταξίδεψαν» εικονικά μέσω εμπλουτισμένης παρουσίασης και βίντεο, στη μακρινή Φινλανδία. Η Δ/ντρια Κωνσταντίνα Μπούτου ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στον πολιτισμό και τα βασικά σημεία του εκπαιδευτικού συστήματος της Φινλανδίας. Στη συνέχεια ακολούθησε λεπτομερής παρουσίαση του προγράμματος «Δομημένη Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε σχολεία της Φινλανδίας», που υλοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας από τις συμμετέχουσες, κ. Κωνσταντίνα Μπούτου,  Αποστολίνα Σαΐτη και Αικατερίνη Πούλιου. Αναλύθηκε το Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Σύστημα που θεωρείται το καλύτερο της Ευρώπης καθώς και οι εμπειρίες που αποκόμισαν από τα σχολεία που επισκέφθηκαν.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης και το βίντεο που έλαβε «Βραβείο Εξαίρετης Δημιουργίας» στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) «Το σχολείο μας. Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Αποστολίνα Σαΐτη  και τον κ. Γιώργο Αλεξανδρή.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς και πλήθος κόσμου που ήθελε να ενημερωθεί για τα θετικά του Φινλανδικού Εκπαιδευτικού Συστήματος καθώς και τις προοπτικές εφαρμογής κάποιων καινοτομιών στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων. Από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων. Από την πλευρά της εκπαίδευσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Σχολικός Σύμβουλος  κ. Γιάννης Χριστάκης, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Σωτήριος Βούλγαρης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Σοφία Παπαδοπούλου καθώς και ο Δ/ντής και  οι Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων Πυργετού και Καλοχωρίου καθώς πλήθος συνάδελφων.