Ημερίδα διοργανώνει το ΕΚΑΒ Λάρισας στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης αλλά και της δέσμευσης της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Βασιλικής Αυγέρη για ετήσια κυκλικότητα και καθιέρωση ως εκπαιδευτικό εργαλείο, που στόχο έχει την αναβάθμιση και ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας.
Η ημερίδα με αντικείμενο: ‘’Θέματα Ιατροδικαστικής στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα - Σημεία Θανάτου και σκηνές εγκλημάτων’’ θα πραγματοποιηθεί στο  Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν. Λάρισας, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 και από ώρα 18:00 έως και 21:00.
Τα θέματα έχουν επιλεγεί προσεκτικά και στόχο έχουν την βιβλιογραφική ενημέρωση, πάνω σε θέματα Νομικά, Ιατροδικαστικά, Ιατρικής Επιστήμης και Διασωστικής φροντίδας.
Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος Ιατροδικαστής κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση από την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας κα Βασιλική Αυγέρη, για την εθελοντική συμμετοχή του στην ημερίδα.
Με την πεποίθηση ότι αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες για Εκπαίδευση, χρήζουν κοινής αποδοχής, καθώς αποτελούν πάγιο αίτημα των Διασωστών και των Ιατρών της Υπηρεσίας μας, καθώς επίσης και επιτακτική ανάγκη.
Η συγκεκριμένη ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (Ιατρούς, Νοσηλευτές, Διασώστες ΕΚΑΒ, Πληρώματα Ασθενοφόρων Νοσοκομείων & Κέντρων Υγείας, Παραϊατρικό προσωπικό κτλ), Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, Λιμενικούς, Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Εθελοντικές Ομάδες Διάσωσης κτλ.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και εθελοντική και δεν χρειάζεται αίτηση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί ¨Βεβαίωση Συμμετοχής¨ από το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας.