O Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου και ώρα 19:00-21:00 ημερίδα με θέμα την “Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων των νέων και Ασφαλή Χρήση των Social Media“, στα γραφεία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Ηρώων Πολυτεχνείου 169 &Κουτσούμπα, Λάρισα).
Το Διαδίκτυο έχει αλλάξει ραγδαία την τελευταία δεκαετία, προσφέροντας αφενός αρκετά πλεονεκτήματα και ευκολία στον τρόπο που επικοινωνούν οι άνθρωποι, αλλά αφετέρου μεγαλύτερη αύξηση των κινδύνων που παραμονεύουν κατά την πλοήγησή τους.
Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (όπως το Facebook, Instagram κ.λπ.) έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Λόγω του ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν τι κινδύνους μπορεί να κρύβει η  κάθε δραστηριότητα τους στα socialmedia, δεν μπορούν φυσικά και να προφυλαχθούν από αυτούς.
Στόχοι της ημερίδας είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες γνώσεις και πρακτικές:
•    Πώς μπορούν να κάνουν ασφαλή χρήση των socialmedia
•    Τι κίνδυνοι υπάρχουν και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν
•    Τι ευκαιρίες (απασχόλησης, εκπαίδευσης) μπορεί να βρει κάποιος μέσω των socialmedia
•    Ποιες είναι οι σημαντικότερες ψηφιακές δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες και ενισχύουν το βιογραφικό
•    Ποια εργαλεία και μεθοδολογίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να αναπτύξουν αυτές τις ψηφιακές δεξιότητες.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στον ΣΘΕΒ, στο e-mail: education@sthev.gr.
Δε θα υπάρξει κόστος συμμετοχής.