Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής μας, "ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας (ΙΣΛ) υπενθυμίζει γι’ ακόμα μια φορά προς την πολιτεία και προς τους κυβερνητικούς αρμόδιους την υπέρτατη υποχρέωσή τους για άμεση γενναία χρηματοδότηση και στελέχωση του Συστήματος Υγείας.

Η πανδημία που ταλανίζει αυτή τη στιγμή τη χώρα μας αποδεικνύει καθημερινά την αναγκαιότητα για άμεση «θεραπεία» των δύο αυτών «νόσων».

Ζητάμε την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αγορά ποιοτικών υλικών και σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και κτηριακή αναβάθμιση εκεί όπου χρειάζεται. Στρατηγικός στόχος η πλήρης ανάπτυξη κρεβατιών ΜΕΘ.

Ζητάμε επίσης την οργάνωση μιας ολοκληρωμένης, καθολικής και άμεσα προσβάσιμης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) με τη συμμετοχή του συνόλου του ιατρικού δυναμικού της χώρας, ως του μοναδικού μέσου αναχαίτισης της ροής των ασθενών προς τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία.

Οι καιροί ου μενετοί…"