Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory με τους Γιάννη Τζήμα και Βαγγέλη Κουτσουκέρα στον πάγκο, πάλεψε ως το φινάλε απέναντι στο Περιστέρι BC, αλλά ηττήθηκε (82-78) στην όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.

Οι διαιτητές πήρανε μία αμφιλεγόμενη απόφαση που έκοψε τα «φτερά» της ομάδας στην τελευταία φάση του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, στη δεύτερη βολή του Βασιλόπουλου υπήρξε παρέμβαση του Ουέμπ, όμως η μπάλα φαίνεται να βρίσκεται ήδη στην κάθοδο της, με το ριπλέι να μην είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό. Οι «κυανόλευκοι» πέραν αυτού, ήταν άκρως ανταγωνιστικοί ως το τέλος του παιχνιδιού, απέναντι στo σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη που ήταν πιο ξεκούραστο και επικράτησε με ιδιαίτερη δυσκολία μέσα στο «Α. Παπανδρέου», μένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας ήταν εξαιρετική, αφού οι Ουέμπ και Σπυρόπουλους ήταν καταλυτικοί και παρά τις απουσίες των Γκούντγουιν, Καμπερίδη, κάλυψαν με ιδιαίτερη ευκολία τις θέσεις στους  ψηλούς, σε μία περίοδο που η Λάρισα ήταν μπροστά στο σκορ με 19-23. Στο δεύτερο σκέλος του παιχνιδιού, οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν μαζί στο σκορ, με τους φιλεξούμενους να προηγούνται μέχρι και με πέντε πόντους διαφορά (25-30), φανερώνοντας για άλλη μία φορά τις ικανότητες τους, οι οποίες μπορούν να φέρουν νίκες κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, ειδικότερα μετά την έλευση του κ. Παπανικολόπουλου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα, οι γηπεδούχοι με τους Γκρέι, Μπουρούση και Μάντζαρη πλήγωσαν την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory, έλεγξαν το ρυθμό, ενώ πήραν και προβάδισμα ως και έξι πόντους (55-49), όμως η αυταπάρνηση των παικτών του Γιάννη Τζήμα τους επέτρεψε να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης, έχοντας πρωταγωνιστές τους Παπαδάκη και Σμιθ που πήρε μπροστά ως μία καλοκουρδισμένη «μηχανή» σκοραρίσματος (59-58). Το ματς ήταν ντέρμπι, κάτι που «κράτησε» ως το φινάλε του. 

Ο νεαρός γκαρντ του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στη Λάρισα με υποσχετική, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα μας (73-76) δύο λεπτά πριν τη λήξη, όμως λίγο αργότερα απάντησε ο Γκρέι, ενώ ο Τζόουνς έπαιξε άμυνα πάνω στον Σμιθ, «κλειδώνοντας» κατά μεγάλο ποσοστό την επικράτηση για το Περιστέρι BC. Στην τελευταία φάση και με τη διαφορά στους δύο (80-78), ο Βασιλόπουλος έχασε τη δεύτερη βολή, ο Ουέμπ προσπάθησε να διώξει την μπάλα και η επαφή του μέτρησε από τους διαιτητές ως δίποντο. Αυτή η απόφαση έφερε έντονες αντιδράσεις στον πάγκο της ομάδας μας, όμως η απόφαση δεν άλλαξε και «γράφτηκε» το τελικό 82-78 που «οδήγησε» τους «κυανόλευκους» στο 1-6 ως ρεκόρ. Για το Περιστέρι BC ξεχώρισαν οι Γκρέι (17π.), Μπορούσης (15 π.), ενώ ντεμπούτο έκανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. 

Για τη Λάρισα Bread Factory ήταν εξαιρετικοί οι Σμιθ (16 π.), Ουέμπ (15 π.), Σπυρόπουλος (14 π.) και Παπαδάκης (12 π.), με τον τελευταίο να ολοκληρώνει με το απόλυτο (4/4) στα σουτ τριών πόντων, μία επίδοση που καταδεικνύει την ποιότητα του.

Η επόμενη αγωνιστική μας φέρνει αντιμέτωπους με τον Χαρίλαο Τρικούπη εντός έδρας, ενώ οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πηγαίνουν μέσα στον Προμηθέα Πατρών. Η αναμέτρηση με την ομάδα από το Μεσολόγγι είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη της Stoiximan Basket League.

Οι πόντοι:

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Βασιλόπουλος 7, ΜακΛίν 12, Τζόουνς 4, Γκρέι 17, Χάροου 9, Σκορδίλης 6, Πέτεγουεϊ, Μπουρούσης 15, Σαλούστρος, Κρόκετ, Μάντζαρης 12.

KAE Λάρισα Bread Factory (Τζήμας): Μπράουν, Γουέμπ 15, Ρας 10, Μπέρι, Σπυρόπουλος 14, Κώττας 6, Σμιθ 16, Καμάρας 2, Μούρτος 3, Παπαδάκης 12.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 38-40, 59-58, 82-78.

larisabasket.gr