Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Τ.Α Λάρισας.

Σε ανακοίνωση το Σωματείο αναφέρει : "Σε αντίθεση με τα ψεύτικα τα λόγια που ακούμε από την κυβέρνηση, την Ε.Ε και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ότι έρχεται η ανάπτυξη και θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο, καθημερινά βιώνουμε, στις οικογένειες μας και στον περίγυρο, την τεράστια ανεργία, που τσακίζει τη ζωή μας. Το 90% των ανέργων δεν δικαιούται ούτε το ισχνό επίδομα ανεργίας των 361 ευρώ, πολλοί είναι ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, θέρμανση. Άλλοι δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους, κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς ή με έξωση.  

Ταυτόχρονα, μειώσεις μισθών, συντάξεων, του εισοδήματος των μικρών αγροτών και επαγγελματιών, άγρια φοροληστεία του λαού, εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Και όλα αυτά για χάρη των κερδών μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε και των πολιτικών στήριξής του.

Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο ανακούφισης των ανέργων, αλλά παίρνει μέτρα για την στήριξη των συμφερόντων των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και γενικότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών, με προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, προγράμματα δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας, που απλά την ανακυκλώνουν, εξασφαλίζοντας σε μια μερίδα επιχειρηματιών δισεκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα και τζάμπα εργαζόμενους. Τώρα ανακοίνωσε ότι θα τους δίνει και το επίδομα ανεργίας, αντι να παρέχει στήριξη στους ανέργους. Παρ’ όλα αυτά η ανεργία δεν μειώνεται.  

Απέναντι σ’ αυτή την δραματική κατάσταση των ανέργων, αλλά και των εργαζόμενων, των μικροαγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών, αποφασίσθηκε να οργανωθεί ένα μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, για να ακουστεί η δική μας φωνή και οι διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε το παρών, μαζί με κάθε άνεργο, εργαζόμενο, μικροαγρότη και μικροεπαγγελματία, κάθε νέο-νέα, κάθε γυναίκα και συνταξιούχο. 

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί, γιατί παλεύουμε για το αυτονόητο: Τη δουλειά μας και για δουλειά για όλους. Να σταματήσουν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας,  στην Τοπική Διοίκηση, αυτό το καθεστώς της σύγχρονης σκλαβιάς, που μας θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με ημερομηνία λήξης, χωρίς διεκδικήσεις, έρμαια των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών. Να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων σε συμβάσεις μόνιμου προσωπικού. Σε όλους αυτούς τους αγώνες  μπροστάρης το Συνδικάτο μας και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Αυτό είναι που πολλαπλασιάζει τη δύναμη και το κουράγιο μας.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΤΩΡΑ πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια, οργανώσου στο Συνδικάτο να διεκδικήσουμε:

Να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων σε συμβάσεις μόνιμου προσωπικού

Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ. Όχι στις απολύσεις και στις ελαστικές μορφές εργασίας. Μείωση των ωρών εργασίας σε 7ωρο-5θήμερο-35ωρο, χωρίς μείωση, αλλά με αύξηση μισθών. 

Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού στη Δημόσια Υγεία-Πρόνοια, ασφαλιστικά ταμεία, στη δημόσια εκπαίδευση, στους ΟΤΑ.

Δημόσια έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών, σύγχρονων αθλητικών έργων σε όσους δήμους δεν έχουν ή δεν καλύπτουν τις ανάγκες, ολοκλήρωση οδικών & σιδηροδρομικών έργων. Να ολοκληρωθούν τα έργα εκτροπής του Αχελώου.

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα, σε όλους τους ανέργους για όσο είναι άνεργοι, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, με δεδομένο ότι διεκδικούμε να επανέλεθει άμεσα στα 751 ευρώ ο κατώτερος μισθός. Να το δικαιούνται και οι μικροί ΕΒΕ που έκλεισαν και οι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, Λυκείου που δεν βρίσκουν δουλειά.

Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το κράτος, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες, όσο διαρκεί η ανεργία, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο κάποιος είναι άνεργος

Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΗ, ΔΕΥΑ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο. Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος, αερίου και σταθερού τηλεφώνου.

Χορήγηση από το κράτος δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες για τους άνεργους.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των διοδίων, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους και μείωση τους στους εργαζόμενους.

Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους. 

Δωρεάν χορήγηση ενός μίνι γεύματος σε όλα τα παιδιά των δημόσιων σχολείων. Δωρεάν παροχή των σχολικών ειδών στα παιδιά ανέργων. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς".