Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας με ανοικτή της επιστολή καλεί " όλες τις αριστερές, ριζοσπαστικές, προοδευτικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις, σε μια κοινή συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.
Χωρίς αμφιβολία, η φετινή ΔΕΘ βρίσκει τη χώρα και την κοινωνία σε δραματική κατάσταση, εγκλωβισμένες στον μονόδρομο της διαρκούς επιτροπείας.
Με τα αναρίθμητα ενσωματωμένα μνημονικά προγράμματα, την εκτίναξη του δημόσιου χρέους στο 180% του ΑΕΠ, την ανεργία σε πολύ υψηλότερα ποσοστά της επίσημης (20%), τους τριτοκοσμικούς μισθούς και τις συρρικνωμένες συντάξεις, το δημόσιο πλούτο να αποτελεί την παχιά αγελάδα που θρέφει τα δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα, τη λαϊκή περιουσία να βγαίνει στο σφυρί παρά τις διαρκείς προσπάθειες του κινήματος, η αφήγηση της κυβέρνησης για το τέλος της Οδύσσειας προκαλεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.
Η παρουσία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα φέτος όπου οι ΗΠΑ είναι η «τιμώμενη χώρα» της ΔΕΘ, σηματοδοτεί την αυταρχική, την ανάλγητη, την ξενόδουλη πολιτική μιας κυβέρνησης, παραδομένης στα συμφέροντα των ΗΠΑ και της γερμανοκρατούμενης ΕΕ.
Η απάντησή μας στην ΔΕΘ πρέπει να είναι μαζική, ενωτική, δυναμική. Αυτό απαιτούν οι περιστάσεις και το λαϊκό αίσθημα.
Όλοι σε μια κοινή συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 08/09."