Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία, που κήρυξε για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σε συντονισμό με δεκάδες άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία, σε όλη τη χώρα και διεκδικώντας την ικανοποίηση «των δικών μας αναγκών, απορρίπτοντας τα ψέματα και τα ψίχουλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ν.Δ, που υπόσχονται και οι δυο, με το μάτι στραμμένο στις εκλογές, ενώ στην πράξη στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου».
«Οι αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στα χρόνια των μνημονίων, θα συνεχιστούν, όποια αστική κυβέρνηση και αν είναι, γιατί είναι αναγκαίες για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.
Τα ψίχουλα σε βάθος τετραετίας που εξήγγειλαν και από την ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας, όπως και ο κ. Μητσοτάκης, θα εκμηδενισθούν από την μείωση του αφορολόγητου και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τη χασούρα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και από την άγρια φοροληστεία, που μας επέβαλαν, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα κόμματα δεν προτίθενται να καταργήσουν κανέναν από τους 700 μνημονιακούς νόμους, ενώ είναι δεσμευμένοι, για νέα αντεργατικά μέτρα.
Η επεκτασιμότητα 5 Κλαδικών Συμβάσεων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφορά μικρό ποσοστό εργαζομένων σ’ αυτούς τους κλάδους, με δεδομένο ότι έχουν δημιουργήσει πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, που αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος εργαζομένων, ενώ σε γενικότερο επίπεδο, από τη στιγμή που έδωσαν την δυνατότητα του βέτο στους εργοδότες, δεν εξασφαλίζεται η υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ, ενώ σε πολλούς κλάδους δεν υπάρχει ΚΣΕΕ.
ΣΣΕ, χωρίς την κατάργηση των μνημονιακών νόμων, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς σταθερό εργάσιμο χρόνο, με χαμηλούς μισθούς, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα».
Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.