Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή το 5ο Προσυνέδριο της ΝΔ «Για τους Αγρότες και την Περιφερειακή Ανάπτυξη», που διοργανώνεται στην Λάρισα, αύριο Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους πολίτες και κυρίως στους αγρότες, προκειμένου με τις προτάσεις τους να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η δήλωση-πρόσκληση του Θεσσαλού πολιτικού έχει ως εξής:
«Ο αγροτικός κόσμος υπήρξε ένα από τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που δέχθηκε τα περισσότερα και βαρύτερα πλήγματα της πολιτικής που ακολουθείται τα τρία τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η σκληρή φορολογία, η ιλιγγιώδης αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση του κόστους παραγωγής, η φορολόγηση των επιδοτήσεων, η αδιαφορία για τα τεράστια προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας, έχουν γονατίσει την πρωτογενή παραγωγή, που διεξάγει αγώνα επιβίωσης. Έχει γίνει φανερή σε όλους πιά η ιεράρχηση που κάνει η κάθε παράταξη απέναντι στις ανάγκες και τις προτεραιότητες της οικονομίας. Τα ψέματα και τα παχιά λόγια πλέον δεν περνούν.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, στάθηκε δίπλα στον Έλληνα αγρότη, στον γεωργό και στον κτηνοτρόφο. Κι αυτό συνεχίζει να κάνει σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο ως βέβαιη κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό το αύριο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, όμως, θέλουμε να το συνδιαμορφώσουμε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, με τους ίδιους τους παραγωγούς.
Γι’ αυτό και στο 5ο Προσυνέδριό μας, στην Λάρισα, θέλουμε πρωτίστως να ακούσουμε τους ίδιους τους αγρότες του καθημερινού μόχθου. Ανεξάρτητα από τις επιλογές που έκαναν στο παρελθόν και ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους, όλους μας ενώνει η κοινή αγωνία για την πορεία της πατρίδας μας, για την έξοδο από την συνεχιζόμενη κρίση, για την υπέρβαση όλων των παθογενειών που μας πληγώνουν. Η Νέα Δημοκρατία σας περιμένει να δώσετε ένα βροντερό “παρών” με τη δημιουργική συμμετοχή σας στις εργασίες του προσυνεδρίου».