Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Λάρισας πραγματοποιεί τον καθιερωμένο πλέον καλλιτεχνικό διαγωνισμό, με τη συμμετοχή μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την προώθηση της πρόληψης και της μάχης κατά των εξαρτήσεων. Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και του Εργαστηρίου Ζωής, Ευαγγελία Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής:
«Τόσο τα νέα παιδιά όσο και οι ενήλικες που κάνουν χρήση ουσιών ή υιοθετούν μία εξαρτητική συμπεριφορά έχουν έναν κοινό στόχο: Να καταπολεμήσουν το άγχος, να αντέξουν τη μοναξιά και να αποφύγουν τον πόνο. Θα πρέπει, λοιπόν, να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που θα μπορούσε να ξαναδώσει στο άτομο την εμπιστοσύνη προς τη ζωή και το ενδιαφέρον για τον εαυτό του και τους γύρω του.
Ένας σημαντικός άξονας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου. Αναπτύσσοντας τις ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες ενός ατόμου τον βοηθάμε να μπορεί να στηρίζεται στα πόδια του, να αναλάβει την ευθύνη για την ζωή του και να αντιμετωπίζει με κατάλληλο τρόπο τις δυσκολίες που προκύπτουν στην καθημερινότητα του.
Η Πρόληψη είναι ένας διαφορετικός τρόπος, ένας εναλλακτικός τρόπος θεώρησης της ζωής. Είναι στάση ζωής. Πρόληψη είναι να μπορεί ο καθένας μας να βρει το προσωπικό του νόημα, να βρει τη δικιά του ουσία ζωής χωρίς να ανατρέχει στις ουσίες. Η πρόληψη δεν έχει ημερομηνία λήξης, είναι συνεχής αναζήτηση, «δια βίου παιδεία».
Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η θεσμοθετημένη πλέον δράση μας του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού, που πραγματοποιούμε για 8η χρονιά σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας.
Ετσι, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημιουργίας από τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, πραγματοποιείται η τελετή βράβευσης του 8ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού αύριο Τρίτη στις 09:00 π.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Ο φετινός διαγωνισμός έχει τίτλο: «Από το Εγώ στο Εμείς με όχημα την Τέχνη». Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού μας, πήραν μέρος, με τελικό στόχο την προώθηση της Πρόληψης και την Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.
Οι στόχοι του Διαγωνισμού είναι:
-Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Εγώ και του Εμείς.
-Να αναγνωρίσουν ότι η αγάπη για τον εαυτό μας τροφοδοτεί την αγάπη μας για τους άλλους και κατά συνέπεια τις υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις.
-Να κατανοήσουν ότι η τέχνη μπορεί να γίνει γέφυρα και να φέρει κοντά τους ανθρώπους σε μια ισότιμη, δημιουργική σχέση.
Στον Διαγωνισμό εκτίθενται όλα τα έργα των μαθητών και βραβεύονται τα τρία καλύτερα από το Δημοτικό σχολείο , το Γυμνάσιο και το Λύκειο».

thessaliatv.gr