Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Λαρισαίων, θα προχωρήσει, παρά τα προσκόμματα που συναντά, στις εργασίες για την αποκατάσταση των σημαντικών φθορών που έχουν προκληθεί στο Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, που βρίσκεται στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας, έδωσε  ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, επισκεπτόμενος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, το χώρο του Νέου Κοιμητηρίου. 

Ως γνωστόν, ο Δήμος Λαρισαίων, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει προχωρήσει στη δημοπράτηση έργου, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, με στόχο την αποκατάσταση των φθορών που έχει υποστεί ο Ναός από την  υγρομόνωση, όσο και για την μελλοντική προστασία του. Ωστόσο, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, με δυο αποφάσεις του γνωμοδότησε  αρνητικά για την υλοποίηση του έργου. 

Ο κ. Καλογιάννης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου οφείλεται σε γνωμοδοτήσεις της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής. «Περιέργως και χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τους λόγους, η εν λόγω Επιτροπή μπλοκάρει την εξέλιξη του έργου. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων του Δήμου και πιστεύουμε ότι η Επιτροπή λειτουργεί καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της. Θέλουμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο και να παραδώσουμε στην πόλη ένα Ναό που να αρμόζει σ΄ αυτό τον χώρο. Θέλω να τονίσω και να κάνω έκκληση  προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρέπει να μπαίνουν εμπόδια στα έργα και στις μελέτες του Δήμου», τόνισε ο δήμαρχος. 

 

Επίσης, συμπλήρωσε πως υπάρχουν ζητήματα ερμηνειών σχετικά με την αρμοδιότητα και την εμπλοκή της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής, επαναλαμβάνοντας με έμφαση ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα κάνει χρήση των δικαιωμάτων του. 

 Και από την πλευρά του, ο εφημέριος του Ναού πατέρας Νικόλαος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα κακή κατάσταση του ναού και στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση να προχωρήσουν τα έργα, που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λαρισαίων, ευχαριστώντας παράλληλα το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για το ενδιαφέρον της. 

Ο δήμαρχος συνοδεύονταν στην επίσκεψή του στο Νέο Κοιμητήριο από τον αντιδήμαρχο κ. Παν. Νταή.