Σε ανακοίνωση η Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Τοπική Οργάνωση Λάρισας αναφέρει:

"Την Τρίτη 31/01/17, στις 14:30, στο δημοτικό σχολείο Τερψιθέας, και την Τετάρτη 01/02/16, στις 14:30, στο 26ο δημοτικό σχολείο στην συνοικία του Αγίου Θωμά της Λάρισας, ανταποκρινόμαστε στην πρωτοβουλία συλλογικοτήτων της Λάρισας και καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο Κουτσόχερο .

Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους είναι άνθρωποι που εκδιωχθήκαν βίαια από την πατρίδα τους και για αυτό χρειάζονται τη στήριξή και την αλληλεγγύη μας. Σκοπός μας είναι να πολεμήσουμε και να διώξουμε τον φόβο, όχι τους φοβισμένους. Τα προσφυγόπουλα όπως και όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση. Η κοινωνία έχει μόνο να κερδίσει από μορφωμένους ανθρώπους. 

Όσοι και όσες αντιδρούν στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αναπαράγουν το ρατσιστικό μίσος και τη μισαλλοδοξία. Η ιστορία έχει διδάξει ότι κατάληξη του ρατσισμού ήταν οι θάλαμοι αερίων του Χίτλερ. Δηλώνουμε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους υμνητές του Χίτλερ, στους ναζιστές τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, να δηλητηριάσουν την κοινωνία μας με ρατσισμό και μισαλλοδοξία. Δηλώνουμε πως θα μας βρουν μπροστά τους! 

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας  (φτώχεια, ανεργία, διάλυση της παιδείας της δημόσιας υγείας, πλειστηριασμοί κοκ) δεν ευθύνονται τα προσφυγόπουλα και οι πρόσφυγες αλλά οι Ελληνικές κυβερνήσεις και οι «φίλοι» τους (δανειστές, ΕΕ, ΗΠΑ κοκ) καθώς και το σύστημα που όλοι μαζί υπηρετούν. Επιπλέον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες και για τις  άθλιες συνθήκες στα κέντρα διαμονής προσφύγων αλλά και για τις απελάσεις προσφύγων στη δήθεν «ασφαλή» Τουρκία. Με την πολιτική που ακολουθεί δημιουργεί το έδαφος πάνω στο οποίο φυτρώνει ο ρατσισμός και ο φασισμός.  

Ραντεβού λοιπόν την Τρίτη 31/01/17, στις 14:30, στο δημοτικό σχολείο Τερψιθέας, και την Τετάρτη 01/02/16, στις 14:30, στο 26ο δημοτικό σχολείο στην συνοικία του Αγίου Θωμά της Λάρισας, για να πούμε δυνατά καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, ανεπιθύμητος το ρατσισμός!"