Σε ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρ. Καπετάνου αναφέρονται τα εξής:
"Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να κτυπά ανελέητα τους Έλληνες κτηνοτρόφους και αγρότες.
Έχοντας περάσει δύο χρόνια από την μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους κατά τουλάχιστον 50%, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  έχει βγάλει σε διαβούλευση την νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, όπου στον Νομό Λάρισας δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα στρέμμα έκτασης. Αυτό τι σημαίνει ; Ότι εκατοντάδες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι με την τεχνική λύση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τους δόθηκαν επιλέξιμοι βοσκότοποι σε μη ορεινές περιοχές, δεν θα πάρουν την εξισωτική αποζημίωση.
Είναι ένα σχέδιο υπουργικής απόφασης το οποίο ενώ είχαν τουλάχιστον τρία χρόνια για να οριοθετήσουν τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, έρχονται την τελευταία στιγμή καθώς λήγει στις 01-01-2019 η παράταση που έχει δώσει η Ε.Ε. και με πρόχειρο και λανθασμένο τρόπο ορίζουν αυτές τις περιοχές.
Το δυστύχημα είναι, ότι αυτός ο καθορισμός των περιοχών που γίνεται τώρα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα έχει ισχύ τουλάχιστον μια οχταετία, χωρίς να μπορεί να αποτραπεί, διότι θα επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δεσμεύει και τις επόμενες κυβερνήσεις.
Ο Έλληνας κτηνοτρόφος o οποίος εργάζεται σκληρά 365 μέρες τον χρόνο σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και κυρίως σε δύσκολες περιοχές, καλείται να επιβιώσει χωρίς ένα βασικό εργαλείο, την εξισωτική αποζημίωση. Μια επιβίωση που έχει γίνει δύσκολη τα τελευταία 3,5 χρόνια, με αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, με αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, με μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης και τώρα με την κατάργησή της σε μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων. Παρόμοιες επιπτώσεις θα υπάρχουν και με τους νέους αγρότες και με τα σχέδια βελτίωσης, που θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα.
 Η ΝΔ και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης,  δεσμεύτηκε τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και μετά από τις τρεις συναντήσεις που είχε τον τελευταίο χρόνο με κτηνοτρόφους, ότι θα στηρίξει την ορεινή αιγοπροβατοτροφία.
Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να δώσει περισσότερο χρόνο για διαβούλευση και μετά την 1/10/18, έτσι ώστε να διορθωθούν σοβαρές αδικίες  όπως πχ στα Φάρσαλα, στην Ελασσόνα και λοιπές περιοχές του νομού Λάρισας.
Ο καιρός της συγκυβέρνησης  παρωδία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδεύει προς το τέλος. Οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η φιλελεύθερη παράταξη διαχρονικά ήταν και παραμένει αρωγός και συμπαραστάτης τους."