Η υποψήφια Δήμαρχος Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτουμε αφορμή την απόφαση του Δημάρχου να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη σύναψη σύμβασης με φιλοζωικό σωματείο της Λάρισας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Καλογιάννης για 4,5 ολόκληρα χρόνια αδιαφόρησε και δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη Λάρισα. Αγνόησε τις συνεχείς οχλήσεις των φιλοζωικών σωματείων.
Αγνόησε τις εκκλήσεις για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Κυνοκομείου. Έπρεπε να συναντηθώ πριν μερικές μέρες με το συγκεκριμένο φιλοζωικό σωματείο και να ανακοινώσω το πρόγραμμα μας για να μην υπάρχει κανένα ζώο στο δρόμο, κανένα ζώο αβοήθητο, ώστε να “τρέξει” ο κ. Καλογιάννης να φέρει τη σύναψη σύμβασης με το φιλοζωικό σωματείο στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επί 4,5 χρόνια, δεν μπορούσε να φέρει σύμβαση με φιλοζωϊκά σωματεία στο δημοτικό συμβούλιο; Αυτός είναι ο κ. Καλογιάννης. Ένας Δήμαρχος χωρίς σχέδιο, χωρίς έργο, που “τρέχει” πίσω από το πρόγραμμα μας και τις δεσμεύσεις μας. Τον αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μας και όλων των φιλοζωικών σωματείων.
Θέλω να επισημάνω ότι τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ο σεβασμός και η φροντίδα τους είναι δείγμα πολιτισμού. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι “κανένα ζώο αβοήθητο-κανένα αδέσποτο στο δρόμο”.
Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα που να διαφυλάσσει την ακεραιότητα και την ευζωία των αδέσποτων, αλλά και δεσποζόμενων ζώων, σε συνεργασία με τους φορείς, το κτηνιατρικό δυναμικό και τους πολίτες. Έχουμε και το σχέδιο και το πρόγραμμα να πάμε τη Λάρισα Μπροστά».