Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με την οποία καταλόγιζαν στη διοίκηση του Ιδρύματος, προχειρότητα και επικίνδυνες κινήσεις όσον αφορά την απογευματινή σίτιση, ο διοικητής Παναγιώτης Νάνος περνά στην αντεπίθεση και βάλλει κατά των συνδικαλιστών. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Με έκπληξη διαβάσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο απόψεις συνδικαλιστών του Νοσοκομείου, οι οποίοι κατηγορούν την διοίκηση για «προχειρότητα και επικίνδυνες κινήσεις» στο θέμα της σίτισης. Κάποιοι έχουν την ανάγκη να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους μέσα από λεκτικές κορώνες, κατανοητό. Ορισμένοι προσπαθούν να κρύψουν την διοικητική τους ανεπάρκεια με χαρακτηρισμούς σε βάρος της διοίκησης και με ξύλινο συνδικαλιστικό λόγο. Κάνοντας κατάχρηση της συνδικαλιστικής ασυλίας, χρησιμοποιούν προκλητικούς χαρακτηρισμούς και διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα.
Τον πολίτη όμως τον ενδιαφέρει η Αλήθεια για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αυτή είναι:
1ον Η διοίκηση βρέθηκε μπροστά σε μια οδυνηρή πραγματικότητα, διότι είδε να τελειώνει 4 μήνες ενωρίτερα η σύμβαση σίτισης του Πανεπιστημιακού, κόστους 427.208 ευρώ, η οποία έληγε 15/4/2017 και σε κάθε περίπτωση με την λήξη του ποσού. Η διοίκηση όφειλε να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαντλήθηκε το ποσό και να προβεί σε σχετικούς ελέγχους. Επίσης οφείλει να εξασφαλίσει το φαγητό για τους ασθενείς εννοείται με αξιοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί, μέχρι να δοθεί οριστική λύση. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε ορισμένους συνδικαλιστές δεν αρέσει ο έλεγχος, αλλά έτσι πρέπει να γίνει και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν, αυτή τη φορά δεν θα απαλλαγούν.
2ον Σε ότι αφορά τις ατομικές συμβάσεις, η διοίκηση του Νοσοκομείου δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι θα προχωρήσει σε αυτές, αφού όμως πρώτα λήξουν οι υποχρεώσεις στις συμβεβλημένες με το Νοσοκομείο ιδιωτικές εταιρίες. Αν η διοίκηση έκανε αυτό που οι συνδικαλιστές με επιπολαιότητα προτείνουν, θα καταργούσε μονομερώς συμβάσεις για τις οποίες αργότερα θα πλήρωνε ο ελληνικός λαός σε αποζημίωση και μάλιστα έντοκη, σύμφωνα με γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του Νοσοκομείου. Αν η διοίκηση προχωρούσε βιαστικά σε ατομικές συμβάσεις, χωρίς να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό (λ.χ. τομέας καθαριότητας), θα έθετε σε κίνδυνο την λειτουργία των δύο Νοσοκομείων.
Η διοίκηση ανέθεσε την σύνταξη μελετών για τα δύο Νοσοκομεία και αποφάσισε πρόσφατα (16η Συνεδρίαση της 22/11/2016) για τις ατομικές συμβάσεις, με πλήρη νομική και οικονομική κάλυψη για απασχολούμενους και για την ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων.
3ον Η νέα διοίκηση έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι είναι κοντά στους εργαζόμενους και των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας, ακριβώς διότι και η ίδια προέρχεται από την ίδια τάξη. Ποτέ δεν αρνήθηκε συνάντηση με τα σωματεία, αντίθετα είναι πάντα το γραφείο ανοιχτό, απλά την τελευταία φορά ζήτησε να παρίσταται ολόκληρο το ΔΣ και όχι μόνο δύο μόλις μέλη που έρχονται κάθε φορά… και εννοείται ότι ακόμα περιμένει την συνάντηση.
Ο ίδιος ο διοικητής πήρε την πρωτοβουλία και θα δημιουργήσει εστιατόριο για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, παρέχοντας φαγητό σε συμβολική τιμή. Για το σκοπό αυτό μάλιστα ζήτησε από το σωματείο εργαζομένων να κάνει σχετικό αίτημα, για να φανεί ότι είναι από κοινού η προσπάθεια, αλλά… ακόμα περιμένει απάντηση!
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Το τελευταίο που χρειάζονται τα Νοσοκομεία, είναι επαγγελματίες αντιπολιτευόμενοι».