Τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο 33ο δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης καταδικάζουν τα μέλη της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας. Όπως αναφέρουν «ο πρόεδρος και τα μέλη της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας, καταδικάζουμε απερίφραστα τους πρωτοφανής  σε μέγεθος βανδαλισμούς, που έγιναν σε βάρος του 33ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, όπου, άγνωστοι σπάζοντας τις κλειδαριές  εισόδου και γυμναστηρίου,  προξένησαν τεράστιες φθορές σπάζοντας όλα τα καθίσματα που βρίσκονταν στο χώρο του γυμναστηρίου.
 Οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της συνοικίας, δώσαμε την ψυχή μας προκειμένου να ανεγερθεί το 33ο Δημοτικό Σχολείο και να σταματήσει η διπλοβάρδια  με το 11ο Δημοτικό Σχολείο, που ήταν ίσως το μοναδικό φαινόμενο σε όλα τα  Δημοτικά  Σχολεία της θεσσαλίας.
Με αυτή τη λογική δεν τολμούμε ούτε να το φανταστούμε ότι μπορεί οι βάνδαλοι να είναι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης.
Είναι ανάγκη όλα τα σχολικά συγκροτήματα Νέας Σμύρνης, μιας συνοικίας με ιδιαίτερα προβλήματα να φυλάσσονται  τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων  και να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.
Ας επιληφθεί του θέματος η αρμόδια υπηρεσία».